| GI Recept | Italienska recept | Tillbehör |

Pizzasallad

pizzasallad

Smaskig pizzasallad. Gott och nyttigt recept!

Gör denna pizzasallad som smakar lika bra som på pizzeria. För att få vitkålen mjuk så stöter man den. Prova detta recept som dessutom är nyttigt!
Timglas Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
Portioner ca 4 portioner

Ingredienser:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.

Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en mortel, se bild nedan). Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.

Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak.

Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.

vitkålen stöts

1. Använd gärna osthyvel för att strimla vitkålen om du inte använder maskin. 2. Knåda kålen mjuk med händerna och/eller 3. Här stöter jag vitkålen (med en stöt som man brukar använda i en mortel) så att vitkålen blir mjuk.

pizzasallad steg 4-6

4. Tillsätt olja och vinäger. 5. Tillsätt salt. 6. Tillsätt peppar och rör om.

GI GI Tips:

Pizzasallad har lågt GI!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig minst en vecka. Rör om då och då eftersom vätskan sjunker till botten, så håller den sig saftig och fräsch.

Kommentera receptet på Pizzasallad

Skriv och läs alla 49 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Sara    kommentar  Skrivet av  susnet  2015-06-02 13:05
Tack för bra information!
   kommentar  Skrivet av  Sara  2015-06-01 19:39
Hej! Använder färsk vitkål i pizzasalladen nu när det finns. En kinesisk bekant sa att hon saknade den, då det stora delar av året i Sverige bara finns lagrad. Hon tycker att den färska är godare och mildare. Hon steker den färska, med lite kinesisk soja tror jag att det var. Testade den färska själv första gången nu i år och tycker att den är lite godare. Fortfarande vitkål, men en aning mildare o mjukare, men fortfarande krispig! Nytttighetsmässigt har jag ingen aning.
   kommentar  Skrivet av  Micke  2015-05-07 00:56
Hej, en fråga till!

i Gamla Stan, STHLM, korsningen där gatorna Storkyrkobrinken och Stora Nygatan möts. Där finns en av Gamla Stans äldsta italienska restauranger, Ristorante Rodolfino.

Nu var det ett par år sedan jag var där, men har lagt Rodolfino på minnet, för att de åtminstone då hade en egen och unikt god touch på pizzasalladen.

En pizzasallad långt i från den traditionella.man serveras på pizzerian i förorten eller ett pizzahak längs riksvägen i vårt avlånga land.

Vit som mjölk, olivolja, smör?

Någon som kan hjälpa en med receptet på en äkta pizzasallad signerad Ristorante Rodolfino, Gamla Stan?

Skriv och läs alla 49 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pizzasallad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne