| GI Recept | Italienska recept | Tillbehör |

Pizzasallad

pizzasallad

Smaskig pizzasallad. Gott och nyttigt recept!

Gör denna pizzasallad som smakar lika bra som på pizzeria. För att få vitkålen mjuk så stöter man den. Prova detta recept som dessutom är nyttigt!
Timglas Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
Portioner ca 4 portioner

Ingredienser:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare. Om du gör för hand så är ett tips att använda en osthyvel.

Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en mortel, se bild nedan). Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.

Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak.

Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.

vitkålen stöts

1. Använd gärna osthyvel för att strimla vitkålen om du inte använder maskin. 2. Knåda kålen mjuk med händerna och/eller 3. Här stöter jag vitkålen (med en stöt som man brukar använda i en mortel) så att vitkålen blir mjuk.

pizzasallad steg 4-6

4. Tillsätt olja och vinäger. 5. Tillsätt salt. 6. Tillsätt peppar och rör om.

GI GI Tips:

Pizzasallad har lågt GI!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig minst en vecka. Rör om då och då eftersom vätskan sjunker till botten, så håller den sig saftig och fräsch.

Kommentera receptet på Pizzasallad

Skriv och läs alla 38 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Tim    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-03-03 13:50
Tack för bra tips! Lägger till det i receptet!
   kommentar  Skrivet av  Tim  2013-02-26 14:48
En viktig sak att tänka på är att röra om salladen med jämna mellanrum. Vätskan sjunker ner till botten och allt blir mindre gott att äta ifall man struntar i att röra om.

Jag har "jätteladdningar" i kylen i ca 1 vecka (4X receptet). Det fungerar jättebra ifall man håller koll på salladen. Jag hinner aldrig testa med att frysa ner den. Familjen äter salladen till allt som den passar till :) Jag äter den emellanåt som lunch med en macka och en kopp Te.
 svar  Svar till  Tim    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-02-01 17:53
Tack för tips med inlagd röd paprika!

Skriv och läs alla 38 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pizzasallad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne