| Glutenfritt | Godis | Julgodis | Julmat och bakverk till jul |

Kokosgodis Bounty

kokosgodis Bounty

Kokosgodis - som Bounty, fast godare! Otroligt goda chokladbitar med kokosfyllning. Mycket gott recept på julgodis eller godis till andra tillfällen.

Gott och enkelt recept på godis som blir som Bounty (fast godare) med kokosfyllning doppad i choklad. Kokosgodis som även passar bra som julgodis.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 min + tid att stelna
Portioner ca 30 st

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör, grädde och mörk choklad som är laktosfri
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält smöret. Tillsätt sirap, strösocker och grädde och blanda till en jämn smet.

  2. Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.

  3. Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20x15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma. Eller ställ in i frysen så går det fortare.

  4. Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar.

  5. Smält chokladen och kokosfett eller olja i en kastrull, i ett vattenbad eller i mikron. Det viktiga är att smälta på låg effekt och röra om. Chokladen får inte koka för då blir den kornig. När drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mer. Rör om tills all choklad smält.

  6. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.

    Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat.

    Förvara dem svalt.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 kokosgodis bounty
1. Smör, sirap, socker, grädde.
instruktion steg 2.1 kokosgodis bounty
2.1. Smeten kokar.
instruktion steg 2.2 kokosgodis bounty
2.2. Tillsätt kokosflingor.
instruktion steg 2.3 kokosgodis bounty
2.3. Blanda till en jämn smet.
instruktion steg 3 kokosgodis bounty
3. Kokos-smeten i en form.
instruktion steg 4 kokosgodis bounty
4. Den stelnade massan skuren i bitar.
instruktion steg 5.1 kokosgodis bounty
5.1. Choklad som ska smältas.
instruktion steg 5.2 kokosgodis bounty
5.2. Smält choklad.
instruktion steg 6.1 kokosgodis bounty
6.1. Doppa kokosbitarna i chokladen.
instruktion steg 6.2 kokosgodis bounty
6.2. Låt chokladen stelna.
instruktion steg 6.3 kokosgodis bounty
6.3. Chokladen har stelnat.

Kommentera receptet på Kokosgodis Bounty

Skriv och läs alla 81 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Maria  
Top notch...
Använde f.ö. riktigt eko smör, inte margarin, och kung markanta kokosolja som kanske vände resultatet till min fördel.
   kommentar  Skrivet av  Maria  
Fick beröm och höra att det var "konditorvarning" på dessa läckerheter, som doppades i mörk choklad. Hade smeten en halvtimme i frysen, kunde fortfarande forma till bitarna innan jag doppade dem då översta kommentarerna nämnt kokos som lossnat. Hade då inte det problemet. Blev säkert 1/3 choklad över. Hade varken tillgång till stekpincett, utan sked, eller ngt droppgaller, vilket hade varit bra. Nu blev det en del choklad som fick skäras bort runt bitarna innan de kunde läggas upp och serveras. Annars typ notch.
 svar  Svar till  elin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack så mycket för att du delar med dig! Det blir säkert svårare också med kokosen som börjar lossna ju längre de ligger framme i rumstemperatur. Kanske skulle man prova att lägga in dem i frysen 5-10 minuter efter att man skurit upp dem och så tar man ut några i taget från frysen och doppar dem i choklad.

Skriv och läs alla 81 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kokosgodis Bounty är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus