| Glutenfritt | Godis | Julgodis |

Rischoklad

rischoklad julgodis

Rischoklad är mycket gott och enkelt recept på godis. Passar bra som julgodis.

Supergott och enkelt recept på godis. Min favorit eftersom det är så enkelt och inte så onyttigt heller om man använder mörk choklad av bra kvalitet. Det blir också mycket godis volymmässigt tack vare det puffade riset.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: ca 15-30 min beroende på hur mycket man gör
Portioner 200 g choklad ger ca 65 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta mörk choklad som är laktosfri.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Dela valfri mängd choklad i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt oljan.

  2. Smält choklad och olja på svag värme direkt i kastrullen på spisen (man kan även smälta i vattenbad eller i mikro, det viktiga är att smälta försiktigt på låg effekt så att inte chokladen börjar koka för då blir den kornig). Rör om under tiden.

    När drygt hälften av chokladen smält kan man ta bort den från värmen. Fortsätt röra om tills all choklad smält.

  3. Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris, för mig blev det 2 dl ris per 50 g choklad ungefär.

  4. Klicka ut på smörpapper och låt stelna i rumstemperatur eller kylskåp.

    Rischokladen är nu klar. Lägg dem i en burk och förvara i kylskåp.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 rischoklad
1. Choklad i mindre bitar och matolja.
instruktion steg 2.1 rischoklad
2.1. Chokladen smälter.
instruktion steg 2.2 rischoklad
2.2. Chokladen färdigsmält.
instruktion steg 3.1 rischoklad
3.1. Tillsätt puffat ris.
instruktion steg 3.2 rischoklad
3.2. Blanda så chokladen sugs upp.
instruktion steg 4.1 rischoklad
4.1. Klicka ut på smörpapper.
instruktion steg 4.2 rischoklad
4.2. Rischokladen är klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, håller sig minst 3 veckor.

Kommentera receptet på Rischoklad

Skriv och läs alla 57 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Kärran    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra tips! Det låter väldigt gott! :)
   kommentar  Skrivet av  Kärran  
Tillsatte lite essens av apelsin, rom och citron alla passade jätte bra det höjde rischokladen till en högre nivå, men den var jätte god och lätt "lagad
   kommentar  Skrivet av  Hööks  
Hej jag har gjort det tidigare på detta recept och det blir supergott;)

Skriv och läs alla 57 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Rischoklad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus