| Godis | Julgodis |

Snöbollar

snöbollar

Goda bollar av vit choklad med lite citronsmak, garnerade med kokos som ser ut som snöbollar.

Vita chokladkulor med god smak från citron och den söta chokladen. Passar perfekt som julgodis.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 30 st

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.

    (Tänk på när du smälter chokladen att göra det försiktigt. Den ska inte koka för då blir den kornig.)

  2. Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.

  3. Ställ smeten svalt och låt den svalna en stund - men inte så länge att smeten hinner stelna helt. Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.

  4. Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker.

    Lägg dem i en burk med lock och förvara i kylskåp.

Beskrivande bilder

Snöbollar steg 1
1. Vit choklad som ska smältas.
Snöbollar steg 2.1
2.1. Tillsätt kokosflingor och citronsaft.
Snöbollar steg 2.2
2.2. Blanda.
Snöbollar steg 4.1
4.1. Forma kulor. Rulla i kokosflingor.
Snöbollar steg 4.2
4.2. Färdiga snöbollar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Snöbollarna håller sig i minst 3 veckor.

Kommentera receptet på Snöbollar

Skriv och läs alla 39 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Carl Fryksén  2014-12-13 01:57
Hej! Funderar på att göra dessa snöbollar. Får se om det blir av men det är en sak jag undrar kring ganeringen. Skulle det passa bra att använda pärlsocker som ganering?
 svar  Svar till  Madde    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-03-19 15:55
Om chokladen blev brun så körde du för hög effekt för länge i mikron. Man måste var försiktig när man smälter choklad och inte "brassa på" för mycket. Kör kort tid och ta ut och rör om. Sedan måste man ha tålamod. Det smälter i vattenbad om vattnet är varmt och om du väntar en stund. När det börjar smälta kan du sedan röra om så går det fortare.
Tänk på sedan både vad gäller vattenbad och mikro att när drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mera. Resten smälter om du rör om då och då av den redan befintliga värmen.
   kommentar  Skrivet av  Madde  2013-03-17 15:09
när jag försökte smälta chokladen i mikron så blev den brun :( och när jag försökte med vattenbad så smälte det aldrig

Skriv och läs alla 39 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Snöbollar är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne