| Godis | Julgodis |

Snöbollar

snöbollar

Goda bollar av vit choklad med lite limesmak, garnerade med kokos som ser ut som snöbollar.

Vita chokladkulor med god smak från citron och den söta chokladen. Passar perfekt som julgodis.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 30 st

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.

Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.

Ställ smeten svalt och låt den svalna en stund - men inte så länge att smeten hinner stelna helt. Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.

Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker.

Lägg dem i en burk med lock och förvara i kylskåp.

Snöbollar steg 1-2

1. Smält chokladen. 2. Häll på citronsaft och kokosflingor.

Forma smeten till bollar, rulla i kokos.

3. Rör till en jämn smet. 4. Forma runda bollar av smeten och rulla i kokosflingor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Snöbollarna håller sig i minst 3 veckor.

Kommentera receptet på Snöbollar

Skriv och läs alla 38 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Madde    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-03-19 15:55
Om chokladen blev brun så körde du för hög effekt för länge i mikron. Man måste var försiktig när man smälter choklad och inte "brassa på" för mycket. Kör kort tid och ta ut och rör om. Sedan måste man ha tålamod. Det smälter i vattenbad om vattnet är varmt och om du väntar en stund. När det börjar smälta kan du sedan röra om så går det fortare.
Tänk på sedan både vad gäller vattenbad och mikro att när drygt hälften av chokladen smält så behöver man inte värma mera. Resten smälter om du rör om då och då av den redan befintliga värmen.
   kommentar  Skrivet av  Madde  2013-03-17 15:09
när jag försökte smälta chokladen i mikron så blev den brun :( och när jag försökte med vattenbad så smälte det aldrig
   kommentar  Skrivet av  jessie  2012-11-21 18:21
jag gjorde dom här utan citron och testa även med mjölkchoklad mina gäster hade svårt att sluta äta så utan citron var det riktigt gott :D

Skriv och läs alla 38 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Snöbollar är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne