Chokladtryffel
Ingredienser:
- 200 g mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- ev. 2 msk likör t.ex. baileys, kahlua, amarula cream
- ev. 1 msk vaniljsocker
Garnering:
- 1,5 msk kakao
Tillverka chokladtryffel så här:
-
Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden.
- 200 g mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
-
Ta bort kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om under tiden chokladen smälter tills det blir en jämn smet när all choklad har smält.
-
Rör ev. ner likör och ev. vaniljsocker beroende på vad du föredrar för smaker.
- ev. 2 msk likör t.ex. baileys, kahlua, amarula cream
- ev. 1 msk vaniljsocker
-
Häll chokladsmeten i en form eller burk med bakplåtspapper ca 20 x 15 cm.
Låt svalna och stelna i rumstemperatur eller kylskåp.
-
Skär den stelnade chokladmassan i fyrkanter. Om man vill kan man forma dem till bollar med händerna.
-
Häll kakaon i en liten skål. Rulla sedan chokladtryffelbitarna i kakao.
- 1,5 msk kakao
-
Lägg chokladtryffelbitarna i en burk med lock. Förvara i kylskåp.
Vid servering: Försök servera dem så kalla som möjligt, låter du dem ligga framme länge i rumstemperatur blir de lite kladdiga och mjukare.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | Julgodis | Nyår |
⭐ webmaster
gjorde en annan version av det, hällde i några droppar pepparmyntsolja och rullade sedan runt de i florsocker.
krossade även lite pepparkakor som jag rullade runt de i.
toppbetyg från alla här hemma🤩