| Julmat och bakverk till jul |

Rödkålssallad

rödkålssallad

Rödkålssallad, mycket god med apelsin, äpple och rödkål.

Mycket god rödkålssallad. Passar perfekt på julbordet.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4-8 portioner

Ingredienser:

Dressing:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Strimla rödkålen. Lägg i en stor skål.

  2. Skala apelsinerna och skär klyftorna i mindre bitar.

  3. Skala och skär äpplena i mindre bitar.

  4. Blanda rödkålen med apelsinbitarna, äppelbitarna och babyspenaten.

    (Tänk på att du bör låta sköljd babyspenat rinna av ordentligt innan du blandar ihop den annars blir det väldigt blött.)

  5. Gör dressingen. Pressa saften ur apelsinen. Blanda med olivolja och vatten. Smaka av med salt och peppar.

  6. Häll dressingen över och vänd runt salladen.

  7. Hacka valnötterna grovt, använd en vass kniv. Strö ovanpå och rör om lite.

Beskrivande bilder

Rödkålssallad steg 1
1. Strimla rödkål.
Rödkålssallad steg 2
2. Skär apelsin i bitar.
Rödkålssallad steg 3
3. Äppelbitar.
Rödkålssallad steg 4
4. Blanda.
Rödkålssallad steg 5.1
5.1. Pressa ur apelsinsaft.
Rödkålssallad steg 5.2
5.2. Dressingen.
Rödkålssallad steg 6
6. Blanda dressingen med salladen.
Rödkålssallad steg 7.1
7.1. Hacka valnötterna grovt.
Rödkålssallad steg 7.2
7.2. Strö ovanpå.

servera Serveringstips:

Vänd gärna runt salladen så att salladen tar mer smak av dressingen före servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp med plastfolie eller lock. Håller sig upp till 5 dygn men är fräschast nygjord upp till 1-2 dygn. Vänd gärna runt salladen då och då så håller den sig bättre och blir godare när dressingen fördelar sig.

Kommentera receptet på Rödkålssallad

Skriv en kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Rödkålssallad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne