| Godis | Julgodis |

Ischoklad

ischoklad recept

Ischoklad är enkelt att göra med detta recept. Mycket gott och klassiskt julgodis. Själv föredrar jag mörk choklad.

Ett recept på klassiskt julgodis som är väldigt enkelt att göra. Mycket gott chokladgodis för dig som gillar choklad.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 min
Portioner ca 50 st

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Smält choklad och kokosfett på låg värme i en kastrull. Det får inte koka. Rör om till en jämn smet.

    (Man kan också smälta i vattenbad eller i mikron. Smälter du i vattenbad så låter du en metallbunke flyta i en kastrull med kokhett vatten. Det viktiga är att vattenångan inte kommer i kontakt med chokladen för då blir den kornig. Om du smälter i mikro så ta det försiktigt och kör lite i taget och rör om, det får inte koka för då blir choklad kornig.)

  2. Fyll ischokladformarna med chokladsmeten. Låt stelna.

    (Jag använder en s.k. candy funnel för att fördela chokladen, mycket smidigt.)

Beskrivande bilder

Ischoklad steg 1 - smält choklad
1. Smält choklad och kokosfett.
Ischoklad steg 2.1
2.1. Fyll ischokladformarna.
Ischoklad steg 2.2
2.2. Låt chokladen stelna.

byt ut Variationstips:

Lägg t.ex. lakritsbitar, nötter, mandel, marshmallows i formarna och häll på chokladen. Tillsätt gärna några droppar pepparmint - ger en isigare smak.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara ischokladen svalt, gärna i en burk med lock. Lägg smörpapper mellan lagren.

Kommentera receptet på Ischoklad

Skriv och läs alla 74 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  maria    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-12-11 18:06
Kokosfettet gör att chokladen blir lite rinnigare och får lite kokossmak och blir även glansig när den stelnar. Du kan bara smälta chokladen också men blir inte riktigt samma sak. Du kan även ta olja (som bör vara ganska så smaklös) för att få chokladen att blir lite rinnigare och glansigare. Men ischoklad är ett klassiskt recept med just kokosfett i så jag skulle nog inte kalla det ischoklad om jag tar bort kokosfettet. Då är det ju bara chokladen som den är. Då kan du nästan lika gärna bryta den i bitar och äta den direkt?
 svar  Svar till  anonym    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-12-11 17:55
Jag har nu provat med kokosolja och jag kan säga att det blev väldigt gott MEN du måste äta dem kylskåpskalla för om de står framme så de blir rumstempererade så flyter de. Men som sagt riktigt gott och dessutom är ju den kallpressade kokosoljan mycket nyttigare än det billiga härdade kokosfettet man hittar i mejerihyllan.
   kommentar  Skrivet av  maria  2013-12-10 20:19
kan man ta det utan cocosfett?

Skriv och läs alla 74 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Ischoklad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne