| GI Recept | Mellanmål | Muffins & Mjuka Kakor |

Bärmuffins med lägre GI

muffins med bär

Jättegoda nyttigare muffins med bär med lägre GI.

Goda muffins med bär som innehåller fullkornsvetemjöl, mindre socker och har därför lite lägre GI.
Timglas Tid: 35 minuter, varav 20 minuter i ugnen
Portioner 12 stora muffins

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.

Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker (farinsocker + råsocker) pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.

Blanda sedan ner vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.

Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till ¾ med smet. Strö ev. över lite råsocker.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, ca 20 minuter.

bärmuffins

Alla tolv muffins i muffinsplåten.

Kommentera receptet på Bärmuffins med lägre GI

Skriv och läs alla 29 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Karin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag tror det blir bra och ja det får ett lägre GI då. Skriv gärna om du provar! :)
   kommentar  Skrivet av  Karin  
Hur blir det om man använder dinkelmjöl i muffinsen istället? (Borde väl få ett lägre GI då?)
 svar  Svar till  Ida    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Det är möjligt men det är nog bättre att göra ett recept som är anpassat för det. Det blir även andra tider, temperatur och placering i ugnen.

Skriv och läs alla 29 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Bärmuffins med lägre GI är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus