| Buffé | Fläskkött | Huvudrätter |

Marinerad fläskfilé med rosmarin

rosmarinmarinerad fläskfilé

Rosmarinmarinerad fläskfilé serverad med potatisgratäng och rödvinssås.

Mycket god marinerad fläskfilé med rosmarin, vitlök och lagerblad. Enkelt recept som går att förbereda.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 20 minuters jobb + 8 timmar marinering och 1 timme i ugnen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Serveringsförslag:

glutenfritt Glutenfritt

Vintips:

Epicuro Zinfandel (nr 2326)

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilén. Skär bort fett och hinnor.

  2. Häll olivoljan i en bunke. Tillsätt salt, rosmarin och svartpeppar.

    Pressa i vitlöken. Smula ner lagerblad.

    (Istället för en bunke kan man även använda dubbla plastpåsar.)

  3. Lägg fläskfilén i påsen med marinaden. Förslut påsen och lägg den gärna i en djup tallrik.

    Ställ in i kylskåp och låt marinera över natten, minst 8 timmar.

  4. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla, stek fläskfilén några minuter på varje yta så den får fin färg runt om. Salta gärna lite.

  5. Lägg över fläskfilén i en ugnsform. Stick in en köttermometer med spetsen mitt i köttet.

  6. Stek mitt i ugnen i 125°C till 68°C innertemperatur. Det tar ca 45-60 minuter.

  7. Låt köttet svalna och vila minst 20 minuter.

  8. Skär upp köttet och servera.

    Servera gärna med potatisgratäng och rödvinssås.

Beskrivande bilder

putsad fläskfilé
1. Putsad fläskfilé.
marinaden i en bunke
2. Marinaden i en bunke.
fläskfilén marineras
3. Fläskfilén marineras.
stekpanna med smör
4.1. Stekpanna med smör.
fläskfilén steks i stekpanna
4.2. Fläskfilén steks så den får färg.
fläskfiléerna i en ugnsform
5. Fläskfiléerna i en ugnsform.
stek fläskfilén i ugnen
6. Stek fläskfilén i ugnen.
färdigstekt fläskfilé
7. Färdigstekt fläskfilé.
fläskfilé i bitar
8. Fläskfilé i bitar.

servera Serveringstips:

Servera gärna med potatisgratäng och rödvinssås.

planera Planeringstips:

Går bra att göra dagen innan och förvara i kylskåp. Servera kallt eller värm köttet i ugnen till ljummet.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara köttet i kylskåp. Servera kallt eller värm i ugn till ljummet.

Kommentera receptet på Marinerad fläskfilé med rosmarin

Skriv en kommentar

Se även dessa recept

Receptet på Marinerad fläskfilé med rosmarin är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus