| GI Recept | Kvällsmat | LCHF | Lunch | Mellanmål |

Kesoplättar

kesoplättar

Kesoplättar, gott och nyttigt! Servera gärna med hallon och vispad grädde. Supersmarrigt!

Mycket goda och enkla kesoplättar. Blir som lite tjockare och mindre pannkakor. Nyttigt och mättande recept till mellanmål eller som lunch eller kvällsmat.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 1-2 portioner

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp keso, fiberhusk och knäck äggen i en bunke. Rör ihop till en jämn smet med en sked. Låt stå ca 5 min och svälla.
  2. Hetta upp en stekpanna med rejält med smör. När smöret slutat bubbla är stekpannan varm och det är dags att börja steka kesoplättarna.
  3. Sänk värmen på plattan till låg-medel. Rör om i smeten och häll på hälften av smeten (om du gör en sats kesoplättar). Häll hälften av smeten om du gör en sats i stekpannan och stek ca 5-10 minuter tills den håller ihop och vänd sedan och stek ca 2 minuter på andra sidan.

    (Anledningen till att man inte steker hela smeten som en enda stor pannkaka är att den är ganska tung och svår att få att hänga ihop när man vänder den. Dock gör det ju inte så mycket om den går sönder för det blir ju gott ändå.)

    För att spara tid kan du om du vill steka två plättar samtidigt men då får du göra dem mer som halvmånar så de får plats i stekpannan.

  4. Förbered de tillbehör du vill ha. Vispa grädden och tina hallonen om du vill ha det.

    Servera!

Beskrivande bilder

Kesoplättar steg 1.1
1.1.
Kesoplättar steg 1.2
1.2.
Kesoplättar steg 2
2.
Kesoplättar steg 3.1
3.1.
Kesoplättar steg 3.2
3.2. Dags att vända.
Kesoplättar steg 3.3
3.3.

servera Serveringstips:

Servera gärna med färska bär t.ex. hallon och vispad grädde eller turkisk yoghurt eller kesella.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överblivna kesoplättar kan förvaras i kylskåp där de håller sig minst 5 dygn. Går bra att äta kalla eller värma i mikron.

Kommentera receptet på Kesoplättar

Skriv och läs alla 5 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  PeO  2014-04-14 16:22
Tackar för det enkla och goda plättreceptet..

Som ett svar på förra kommentaren.. Jag hedde i lite salt i smeten också.. Annars ger stekningen lite smak (normalsaltat riktigt smör), men plättar är ju ganska smaklösa oavsett vad man gör dom av (mjöl smakar nog mindre än keso). Det är äggen, smör och salt som ger smaken.
   kommentar  Skrivet av  Emelie  2014-04-14 11:09
Hej! Jag gjorde just dessa plättar (dock mixade jag ihop min smet..) och har en liten fråga; är det meningen att de ska smaka absolut noll? Jag åt dom tillsammans med kvarg mixat med halon, och det var tur för mina plättar smakade ingenting...
   kommentar  Skrivet av  Alekzandra  2014-02-05 12:20
Om man inte har fiberhusk hemma kan man byta ut mot dinkelmjöl eller grahams? Om man kan det vilken mängd?

Skriv och läs alla 5 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kesoplättar är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne