| GI Recept | Kvällsmat | LCHF | Lunch | Mellanmål |

Kesoplättar

kesoplättar

Kesoplättar, gott och nyttigt! Servera gärna med hallon och vispad grädde. Supersmarrigt!

Mycket goda och enkla kesoplättar. Blir som lite tjockare och mindre pannkakor. Nyttigt och mättande recept till mellanmål eller som lunch eller kvällsmat.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 1-2 portioner

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp keso, fiberhusk och knäck äggen i en bunke. Rör ihop till en jämn smet med en sked. Låt stå ca 5 min och svälla.
  2. Hetta upp en stekpanna med rejält med smör. När smöret slutat bubbla är stekpannan varm och det är dags att börja steka kesoplättarna.
  3. Sänk värmen på plattan till låg-medel. Rör om i smeten och häll på hälften av smeten (om du gör en sats kesoplättar). Häll hälften av smeten om du gör en sats i stekpannan och stek ca 5-10 minuter tills den håller ihop och vänd sedan och stek ca 2 minuter på andra sidan.

    (Anledningen till att man inte steker hela smeten som en enda stor pannkaka är att den är ganska tung och svår att få att hänga ihop när man vänder den. Dock gör det ju inte så mycket om den går sönder för det blir ju gott ändå.)

    För att spara tid kan du om du vill steka två plättar samtidigt men då får du göra dem mer som halvmånar så de får plats i stekpannan.

  4. Förbered de tillbehör du vill ha. Vispa grädden och tina hallonen om du vill ha det.

    Servera!

Beskrivande bilder

Kesoplättar steg 1.1
1.1.
Kesoplättar steg 1.2
1.2.
Kesoplättar steg 2
2.
Kesoplättar steg 3.1
3.1.
Kesoplättar steg 3.2
3.2. Dags att vända.
Kesoplättar steg 3.3
3.3.

servera Serveringstips:

Servera gärna med färska bär t.ex. hallon och vispad grädde eller turkisk yoghurt eller kesella.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överblivna kesoplättar kan förvaras i kylskåp där de håller sig minst 5 dygn. Går bra att äta kalla eller värma i mikron.

Kommentera receptet på Kesoplättar

Skriv och läs alla 8 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  PeO  2014-05-18 23:58
En variant på kesoplättarna som gör att dom går steka fullstora och tunna..
En stor burk keso (500g)
4 ägg
(mixa i mixerkanna till en slät smet)

vispa ner:
1dl vatten (eller grädde kanske blir ännu bättre)
4 ägg till
nån matsked fiberhusk
1 tsk salt
Den smeten blir 9 fullstora, normaltunna plättar
 svar  Svar till  Emelie    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-04-21 03:37
Precis som PeO skriver så kommer smaken mycket från smöret. Om du inte använder normalsaltat smör så är det bra om du har i lite salt i smeten, kanske 1-2 krm.
 svar  Svar till  Alekzandra    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-04-21 03:36
Jag har inte provat det så jag vet faktiskt inte.

Skriv och läs alla 8 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kesoplättar är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne