
gånger, Vad gör jag för fel?
Bakad potatis är mycket gott och enkelt att göra antingen i ugn eller mikro enligt detta grundrecept.
Jag rekommenderar att göra i ugnen för det blir godare och enklare att äta då skalet blir tjockare. Men har man ont om tid är mikron det bästa valet.
Tiden det tar i ugnen varierar med storlek på potatis.
Lägg bakpotatisarna i en ugnssäker form.
En bakpotatis per portion brukar vara lagom.
Stick hål i varje bakpotatis med en provsticka.
(Jag brukar göra ca 10 st hål per potatis och jag sticker ca halvvägs igenom på djupet.)
I ugn: Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 50-90 minuter. Tiden beror på hur stora potatisarna är.
I mikro: Kör på full effekt 8-10 minuter. (Tänk på att använda ett fat eller form som tål hög värme. Det blir jättevarmt och glasyren kan spricka om du använder vanlig tallrik.)
Ta ut dem och känn med en provsticka. Potatisarna är klara när de är mjuka i mitten, alltså inte någon hård kärna, precis som när man kokar potatis.
Vid servering: Skär ett kryss i potatisen och vik upp kanterna. Ät med en tesked.
Gott att servera till är smör, kryddsmör samt även diverse olika röror.
Tips & tricks:
| Tillbehör |