Kommentarer till Kokta majskolvar

"Så här kokar du majskolvarna till perfekt konsistens. Servera naturella eller med smör och salt."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Jens
Jag hade ingen aning om hur länge majskolvar ska kokas. Men nu vet jag och det räckte gott med 5 min. Ble jättegott. Jag skulle vilja smaka Bengts legendariska majskolvar han verkar vara en klippa på att koka. 👍
besökare Svar till Cine penna Skrivet av Susanne
Hoppas det blev bra! Ja majskolvsbesticken har jag fått i present någon gång men tror de är köpta på Duka eller Cervera för länge sen. :)
penna Skrivet av Cine
Ska prova detta recept, lite kul att jag har exakt likadana majskolvsbestik!
besökare Svar till Ragna penna Skrivet av Susanne
Tack för bra förtydligande! Jag har nu ändrat i receptbeskrivningen för att den ska bli ännu tydligare.
penna Skrivet av Ragna
Hallå angående koktid! Ni måste ju fundera över om ni lägger i kolvarna i KALLT vatten och låter KOKA UPP. Eller lägger ner kolvarna i KOKANDE vatten. Såklart tiderna varierar därefter! Jag lägger dem tex i kokande vatten.
Tänk sedan logiskt -det är inte kolven som ska bli mjuk -bara kornen. De behöver inte lång tid! Inte ens fryst majs behöver lång koktid.
besökare Svar till JB penna Skrivet av Susanne

Jag tycker majsen blir seg om man kokar den längre än 10 min. Efter 5-7 minuter tycker jag den är perfekt, krispig på ytan och mjuk inuti. Jag kokar också färsk majs.

Prova gärna att koka kortare tid så kan du ju jämföra och se vilket du gillar bäst.  Men man får naturligtvis koka sin majs så länge man vill.

penna Skrivet av JB
Stämmer INTE alls att majskornen blir hårda om man kokar mer än 10 minuter. Jag kokade 3 st igår i ca 20-25 min och det blev toppen. Även när de var kalla så var majskornen mjuka. Jag hade färsk majs och ålder på majsen har en viss betydelse.
besökare Svar till Victoria penna Skrivet av Susanne
Nej, man kan koka hur många som helst. Det är ingen skillnad i koktid. Se bara till att majskolvarna får plats i kastrullen och häll på vatten så att alla majskolvarna ligger i vatten.
penna Skrivet av Victoria
Är det någon skillnad på att koka 2 majskolvar än att koka 4?
besökare Svar till Tomas penna Skrivet av Susanne
Du har gjort det klassiska misstaget att koka dem för länge. Om man kokar dem 10 min blir de hårda. Prova nästa gång att koka dem ca 5 min så ska du få se på goda krispiga majskolvar! Jag kokar alltid helt färska majskolvar och jag har också gjort samma misstag som du en gång!
penna Skrivet av Tomas
Ni som provat 10 minuter, har ni verkligen utgått från riktigt färska, oförkokta, ofrysta majskolvar? Jag provade efter 10 min och då var det ungefär som att tugga på en gren, dvs väldigt träigt. Först efter ca 35 min började det vara mjukt och gott (provade ofta).
penna Skrivet av Birgitta S
Tack för receptet.Låter ju perfekt, 10min super
penna Skrivet av Maria
Toppen att detta recept finns! Hade heller ingen aning och har hört att de ska koka ca en timme. Tur att jag följde detta recept i stället - det blev jättegott! Bengt: Suck!
penna Skrivet av Saver
Är min första gång att koka majskolv och det verkar inte vara så svårt, tack för receptet!!
penna Skrivet av Elin
Tack för receptet! Har aldrig kokat färska majskolvar förut så därför tycker jag att det är superbra att sidan finns! Men förstår dock inte vad Bengt gör inne på en sida om majskolvar om han då redan är smart nog att kunna koka dom utan hjälp. Men men.
penna Skrivet av erik
perfekt nu på munchen ;D
penna Skrivet av Robin
Klockrent, nästa gång ska jag testa 7 min, nu blev det typ 14. Googlade samtidigt som jag höll på att koka (trodde minst 20). Mina blev rätt hårda men jag lyckades få i mig bägge (fast gott var det inte)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Caroline: Jag har också gjort det misstaget när jag var i Turkiet utan kokbok och internet. Ibland får man lära sig saker den hårda vägen! ;)
penna Skrivet av Lotta
Kanonbra recept, även om det "bara" var majskolvar..
7 minuter var alldeles lagom.
penna Skrivet av Caroline
Hej!
Tack för receptet. Jag hade heller ingen aning om hur länge dom skulle koka, men jag trodde att det var länge, sâ sist jag kokte majskolvar lät jag dom koka nästan 1 timme och dom var ju hårda, så jag trodde att dom fortfarande inte var färdiga. Min pojkvän sa att dom säkert hade blivit kokta för länge. Vad dum jag känner mig nu. hehehe
penna Skrivet av pegsan
utmärkt, haha jag hade ingen aning om hur länge dom skulle koka.Tackar så mycket
penna Skrivet av Joakim
Jag hade absolut ingen aning om hur lång koktiden var på majskolvar, så det här var perfekt för mig tack så mycket och Bengt om du nu är så duktig som du verkar varför gör du inte en egen recept hemsida med bara dina recept, för du verkar ju inte behöva nån hjälp ändå ;)
penna Skrivet av Susanne
Majs innehåller mest vatten men också ganska mycket kolhydrater (22 g varav 3,2 g sockerarter per 100 g) men innehåller väldigt lite fett (1,6 g per 100 g). Fibrer (2,9 g per 100 g). Protein 3,9 g per 100 g). Majs har ganska högt GI.
penna Skrivet av Anita
Är verkligen majskolvar kalorifattiga??????
penna Skrivet av Susanne
Svar till David Reynolds: Ja detta gäller färska majskolvar. Men 10 minuter är absolut max. Jag rekommenderar snarare 5 minuter, se receptet.
penna Skrivet av David Reynolds
Koka majskolvar i 10 min.

Gäller detta även de färska majskolvarna man plockar direkt?
penna Skrivet av Boss
Någon vänlig själ måste först läst receptet för Bengt och sedan skrivit Bengt´s inlägg, tror inte att han är varken läs eller skrivkunnig... inget att bry sig om. :-)
Hur som helst, jag var i behov av receptet och tackar för detta!
penna Skrivet av Kalle
Jag letade faktiskt efter hur lång tid man skulle koka dom för jag hade ingen aning. Tack för receptet, och Bengan borde nog tänka till innan han skriver i fortsättningen. ;)
penna Skrivet av Werner & Werner
Tjena Bengan!
Tur att inte alla är så bra på allt som du.
Jag är glad att recepten.se finns.
Kram Werner
penna Skrivet av Susanne
Svar till Bengt: Hur lång tid majskolvarna ska kokas är inte självklart och därför finns det här receptet.
penna Skrivet av bengt
det var dummaste jag har sett, vem fan vill ha recept på majskolvar. Finns det recept för hur man kokar vatten?! hjälp
penna Skrivet av håkan jennervik
Bra att jag fick reda på hur länge de skulle koka.
vänliga Håkan
  1