| Grönsaker |

Majs

majs
Färsk majskolv, passa på att köpa när det är säsong.

pil Recept med Majs

Majskolvar kan köpas färska under säsong annars frysta eller konserverade på burk.

Majs innehåller inte gluten.

Torkade majskorn kan man värma i olja och blir då popcorn.

Minimajs skördas när den fortfarande är så mjuk att man kan äta hela kolven.

Majskolvar kan kokas eller grillas och ätas med salt och smör.

Kalla majskorn är gott i sallader och majskorn kan även blandas i grytor. Minimajs används ofta till wokade rätter.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Corn

Hitta Finns i affären:

Färska majskolvar finns i grönsaksdisken, frysta i frysdisken. Konserverade majskorn bland övriga grönsakskonserver.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se respektive förpackning. Färska majskolvar förvaras i kylskåp för bästa hållbarhet.

Byt ut Ersätt med:

Minimajs i konservburk, gröna ärtor, sockerärtor.

Glödlampa Tips:

Köp in färska majskolvar under säsong och koka 7 min. Kyl av och frys in.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


kokad färsk majskolv

Kokta majskolvar

Så här kokar du majskolvarna till perfekt konsistens. Servera naturella eller med smör och salt.

klocka Tid: 10 minuter
wraps

Taco wraps

Enkelt grundrecept på wraps med tacofärs som serveras med grönsaker och sås.

klocka Tid: 15 minuter
tacorulle

Tacorulle

Recept på tacorulle. En tunnbrödsrulle med köttfärs med tacosmak och sås som du enkelt gör själv utan färdigköpta kryddblandningar. Ekonomiskt, enkelt och gott!

klocka Tid: ca 40 minuter