Majs

Majskolvar kan köpas färska under säsong annars frysta eller konserverade på burk.
Majs innehåller inte gluten.
Torkade majskorn kan man värma i olja och blir då popcorn.
Minimajs skördas när den fortfarande är så mjuk att man kan äta hela kolven.
Majskolvar kan kokas eller grillas och ätas med salt och smör.
Kalla majskorn är gott i sallader och majskorn kan även blandas i grytor. Minimajs används ofta till wokade rätter.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av majs.
Energi: | 125 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 22 g |
Protein: | 4 g |
Fett: | 2 g |
Fibrer: | 3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Tips:
Måttomvandla majs mellan vikt och volym
Konvertera majs från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Grönsaker |

Kokta majskolvar
Så här kokar du majskolvarna till perfekt konsistens. Servera naturella eller med smör och salt.


Taco wraps
Enkelt grundrecept på wraps med tacofärs som serveras med grönsaker och sås.


Tacorulle
Recept på tacorulle. En tunnbrödsrulle med köttfärs med tacosmak och sås som du enkelt gör själv utan färdigköpta kryddblandningar. Ekonomiskt, enkelt och gott!
