
Kokta majskolvar
💬 35 kommentarer


Ingredienser:
- 2 st majskolvar
- 0,5 tsk salt
Tillbehör:



Koka majskolvar så här:
-
Ta fram en stor gryta, jag brukar använda min 5-literskastrull.
Ta bort bladen och trådarna från majskolvarna och skär eventuellt av de yttersta ändarna så att majskolvarna får plats i grytan. Kontrollera gärna detta innan du häller vatten i grytan.
- 2 st majskolvar
Färska skalade majskolvar. -
Häll vatten i grytan. Tillsätt salt. Det ska vara så mycket vatten att kolvarna täcks av vattnet och de översta kolvarna flyter på ytan.
Låt vattnet koka upp.
- 0,5 tsk salt
Vatten och salt kokar. -
När vattnet kokar, lägg i majskolvarna och låt koka ca 7 min med locket på glänt. Sänk värmen till medelhög så det inte kokar över.
Majskolvarna kokar. Koka under lock. -
Plocka upp majskolvarna ur vattnet och servera med smör och salt eller ät dem som de är.
(För att se när de är klara kan man testa med en provsticka i ett majskorn om man vill. Annars så ser man att majskolvarna fått en gulare färg och det brukar alltid vara lagom att ta upp dem efter exakt 7 minuter tycker jag.)
(OBS! Kokar du för länge blir majskornen hårda så låt dem absolut inte koka mer än 10 minuter. Men jag rekommenderar 7 minuter, det blir alltid perfekt resultat för mig.)
Färdigkokta majskolvar.
Serveringstips:
Tips för att undvika tillsatser:
| Tillbehör |





⭐ webmaster