Kokta majskolvar
Det är enkelt att koka majskolvar bara man inte kokar dem för länge så glöm inte att sätta en timer. Servera gärna med smör och salt. Passa på att njuta av kokta majskolvar när det finns färska att tillgå under hösten.

Tid: 10 minuter
Mängd: 2 portioner
Ingredienser:
- 2 st majskolvar
- 0,5 tsk salt
Tillbehör:
Laktosfritt - Servera naturella eller med laktosfritt smör.
Glutenfritt
Vegetariskt
Serveringstips
Jag har fått särskilda "majskolvsbestick" men om man inte har det kan man trycka in en gaffel i varje ände på majskolvarna eller vänta några minuter tills de svalnar och använda fingrarna.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser, naturligt och gott om du serverar med äkta smör eller bregott. Undvik alla former av margarin.
️ Skrivet av
Tack för tipsen. Trodde typ 20 min, men var lite osäker och googlade innan. Hittade dig! Tack!
️ Skrivet av
jag älskar det här receptet! majsen blev perfekt och hela min familj blev förtjusta. Tack
️ Skrivet av
jätte gott
️ Skrivet av
Hej! Jag jobbar på en handelsträdgård där jag fick majs idag av trädgårdsmästaren som har jobbat med trägård hela sitt liv, 70 år. Han lärde mig att man inte ska kokamajskolven med salt för att det gör majsen hård. Han har mycket kunskap och jag tänkte föra vidare den kunskapen till dig. Ha en fortsatt fin dag.
️ Skrivet av
Jag hade ingen aning om hur länge majskolvar ska kokas. Men nu vet jag och det räckte gott med 5 min. Ble jättegott. Jag skulle vilja smaka Bengts legendariska majskolvar han verkar vara en klippa på att koka. 👍