Baka enkelt dessa goda korvbröd med fullkorn! Mycket godare, nyttigare och matigare än köpta som dessutom går snabbt och enkelt att göra. Ett nyttigt recept som innehåller fullkorn, men vill du inte ha fullkorn går det enkelt att utesluta, se tips nedan.
Tid: 2 timmar varav 45 minuters jobb
ca 22 st
Näringsvärde per korvbröd (62 g): 154 kalorier, 25 g kolhydrater, 4 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
225 °C i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Skär en skåra med brödkniv och lägg i korven.
Variationstips:
Om man vill ha mindre nyttiga bröd kan man utesluta kli samt byta ut grahamsmjöl mot vetemjöl. Tillsätt ev. då ½ -1 dl extra vetemjöl. Vanligt vetemjöl eller vetemjöl special går bra.
Hållbarhet och förvaring:
Frys gärna in korvbröden. De håller sig minst 3 månader i frysen.