| Bröd - Matbröd | Tillbehör |

Tortillabröd

tortillabröd

Goda tortillabröd är enkelt att göra själv, men det tar lite tid. Bröden går bra att frysa in.

Tortillabröd är inte alls svårt att göra och det är nästan gratis
Timglas Tid: 45 min
Portioner 12 st

Ingredienser:

Gör så här:

Blanda samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke.

Tillsätt olja och så mycket vatten att du får en fast deg.

Dela upp degen i 12 jämnstora bitar. Täck dem med plastfolie så att de inte torkar ut.

Kavla varje del på en lätt mjölad arbetsbänk till en rund kaka, 18-20 cm i diameter.

(Lägg kakorna ovanpå varandra strö lte mjöl på varje kaka så att de inte fastnar i varandra. Täck kakorna med folie.) Om ni är två som hjälps åt så kan kakorna gräddas direkt och då kan ni strunta i instruktionen inom parentes.

Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna ca ½ min på varje sida tills de ser fina ut (ungefär som man steker pannkakor.)

Lägg dem ovanpå varandra och täck dem med aluminiumfolie så att de håller sig mjuka och fuktiga.

byt ut Variationstips:

Ha gärna i lite kryddor t.ex. basilika, chilipeppar eller pressa ner en vitlöksklyfta samtidigt som du tillsätter vattnet!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Tortillabröden går bra att frysa. Förvaring i frys är att rekommendera för de bröd som inte äts upp samma dag som de gräddas eftersom det är bakpulverbröd.

Kommentera receptet på Tortillabröd

Skriv och läs alla 25 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Åsa  2014-01-21 12:35
Har precis provat att göra dessa. Kanonrecept! Bytte dock ut 2 dl av mjölet mot majsmjöl. Gjorde 8 st då vi gärna vill ha lite större storlek på bröden. Kommer aldrig mer att köpa färdiga tortillabröd.
 svar  Svar till  Elvira    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-08-10 23:10
Hur stora de blir beror ju på hur stora du kavlar ut dem och antalet beror även på hur tunt du kavlar. Det beror alltså mycket på hur bra du är på att kavla, själv är jag ingen supertalang på det så du kan säkert göra större och finare än jag. När jag gör dem har jag en normalstor stekpanna som är 28 eller 30 cm i diameter. Jag tror inte det blir någon märkbar skillnad på det andra receptet, men skriv gärna om du provar och om du märker någon skillnad. Det som däremot spelar roll är hur man mäter upp mjölet. Gräver man med decilitermått tar man oftast för mycket mjöl. Lycka till!
   kommentar  Skrivet av  Elvira  2012-08-10 10:41
Jag undrar hur stora bröden blir? Jag vill nämligen ha stora bröd, som täcker hela stekpannan, och funderar på om jag ska göra större sats eller inte.
Sen såg jag ett annat recept som var nästan likadant, men med bara 6 dl mjöl men 2 msk olja. Vad blir det för skillnad, tror du?

Skriv och läs alla 25 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Tortillabröd är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne