Hem > Recept > Sill med kryddgrönt Sill med kryddgrönt 💬 4 kommentarer 5-minuterssillen är klar när du köper den - bara att smaksätta och låta stå kallt några timmar. Den här sillen är len och fin i smaken och blev hela familjens favorit på midsommarbordet. Enkelt och gott recept på snabbsill! Gott och enkelt recept på sill i god mild krämig grön sås. Tid: 15 minuter + minst 2 timmar i kylen 6 portioner Ingredienser: 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g) Sås: 1 msk lag från sillen 1 dl färska gröna örtkryddor t.ex. persilja, basilika, dill, gräslök, oregano, mynta, citronmeliss 2 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 tsk svensk senap t.ex. Slotts 0,5 tsk salt 1 krm mald vitpeppar Glutenfritt Utrustning: mixer Gör så här: Visa endast textinstruktioner Skär upp sillförpackningarna. Häll lite av lagen (1 msk om du gör en sats) i en mixerbunke. Resten av lagen kan du hälla ut.Om du köpt sill i bitar, skär dem i mindre bitar.Lägg sillbitarna i en stor glasburk eller flera mindre glasburkar eller en fin skål som du senare serverar sillen i. 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g) 1 msk lag från sillen 1 msk av lagen. Sillen i bitar i glasburkar. Hacka kryddorna grovt och lägg i dem i mixerburken. Häll på crème fraiche, majonnäs, senap, salt och vitpeppar. Mixa alltsammans med en handmixer, mixer eller matberedare till en slät ljusgrön sås. 1 dl färska gröna örtkryddor t.ex. persilja, basilika, dill, gräslök, oregano, mynta, citronmeliss 2 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 tsk svensk senap t.ex. Slotts 0,5 tsk salt 1 krm mald vitpeppar Ingredienserna i mixerbunken. Mixat och klart. Häll såsen över sillen och rör om. Ställ kallt i några timmar eller till nästa dag. Häll såsen över sillen. Rör om. Serveringstips: Servera med färskpotatis. Hållbarhet och förvaring: Sillen håller sig i kylen 2-3 dagar. Se även dessa recept | Påsk | Sommarmat | Räk- och pepparrotsfyllda ägg Lingonsill Citronsill Silltårta Ricottapaj Lyxig chokladtårta Smörgåstårta Jordgubbstårta Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ✏️ Skrivet av 000 2020-12-19 15:17 Hej, jag vill veta att om jag skulle prova detta? ✏️ Skrivet av Stina Holm 2020-11-08 14:31 Den är en favorit hos mig o min son. Snyggt jobbat! ⭐ webmaster 💬 Svar till Kaisa ✏️ Skrivet av Susanne 2015-12-23 14:22 Varsågod, hoppas det smakar bra också! :) ✏️ Skrivet av Kaisa 2015-12-22 20:36 Bra när det står hur länge det håller sig! Tack! :-) Visa alla kommentarer
⭐ webmaster 💬 Svar till Kaisa ✏️ Skrivet av Susanne 2015-12-23 14:22 Varsågod, hoppas det smakar bra också! :)