Sill med kryddgrönt

5-minuterssillen är klar när du köper den - bara att smaksätta och låta stå kallt några timmar. Den här sillen är len och fin i smaken och blev hela familjens favorit på midsommarbordet. Enkelt och gott recept på snabbsill!
Sill med kryddgrönt
Gott och enkelt recept på sill i god mild krämig grön sås.
Timglas Tid: 15 minuter + minst 2 timmar i kylen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

  • 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g)

Sås:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skär upp sillförpackningarna. Häll lite av lagen (1 msk om du gör en sats) i en mixerbunke. Resten av lagen kan du hälla ut.

    Om du köpt sill i bitar, skär dem i mindre bitar.

    Lägg sillbitarna i en stor glasburk eller flera mindre glasburkar eller en fin skål som du senare serverar sillen i.

    • 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g)
    • 1 msk lag från sillen
    1 matsked av lagen
    1 msk av lagen.
    sillen i bitar i glasburkar
    Sillen i bitar i glasburkar.
  2. Hacka kryddorna grovt och lägg i dem i mixerburken.

    Häll på crème fraiche, majonnäs, senap, salt och vitpeppar.

    Mixa alltsammans med en handmixer, mixer eller matberedare till en slät ljusgrön sås.

    ingredienserna i mixerbunken
    Ingredienserna i mixerbunken.
    mixat och klart
    Mixat och klart.
  3. Häll såsen över sillen och rör om. Ställ kallt i några timmar eller till nästa dag.

    häll såsen över sillen
    Häll såsen över sillen. Rör om.

servera Serveringstips:

Servera med färskpotatis.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Sillen håller sig i kylen 2-3 dagar.

Se även dessa recept

| Påsk | Sommarmat |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av 000
Hej, jag vill veta att om jag skulle prova detta?
✏️ Skrivet av Stina Holm
Den är en favorit hos mig o min son. Snyggt jobbat!
💬 Svar till Kaisa ✏️ Skrivet av Susanne
Varsågod, hoppas det smakar bra också! :)
✏️ Skrivet av Kaisa
Bra när det står hur länge det håller sig! Tack! :-)

Visa alla kommentarer