Hem > Recept > Räk- och pepparrotsfyllda ägg Räk- och pepparrotsfyllda ägg 💬 2 kommentarer Mycket gott och enkelt recept på ägghalvor fyllda med pepparrot och räkor. Passar bra som förrätt, gärna tillsammans med en sillbit eller på en buffé. Ägghalvor fyllda med pepparrot och räkor serverade med två bitar sill. Ett recept på enkel och god förrätt. Tid: 20 minuter 4 portioner Ingredienser: 4 st ägg 250 g räkor med skal knappt 0,5 dl crème fraiche 1 msk färskriven pepparrot 1 msk hackad gräslök 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar Ev: Servering: ev. 8 st bitar av citronsill eller annan valfri sort Gör så här: Visa bilder steg för steg Koka äggen så de blir hårdkokta, ca 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem. Skala räkorna. Halvera äggen med en vass kniv. Gröp ur gulan ur äggen med en sked och lägg i en skål. Ställ äggvitehalvorna på ett fat. Tillsätt crème fraiche, pepparrot, gräslök, salt, vitpeppar till äggulorna. Blanda till en jämn röra.Smaka av och ta ev. mer pepparrot, salt, peppar.(Tänk på att gräslöken inte ska vara blöt. Extra vätska i röran gör den rinnig.) Lägg undan 1 räka per ägghalva till garnering, välj de finaste. Skär resten av räkorna i mindre bitar. Tillsätt dem till ägguleröran och blanda.(Det är viktigt att räkorna inte är blöta eftersom extra vätska i röran kommer göra den rinnig.) Fördela röran i äggvitehalvorna. Garnera med de sparade räkorna. Vid servering: Garnera gärna med strån av gräslök. Servera eventuellt tillsammans med sill. Planeringstips: Gör gärna kvällen före servering och förvara övertäckt i kylskåp. Hållbarhet och förvaring: Förvara i kylskåp. Se även dessa recept | Fisk och skaldjur | Förrätter | Räkmacka Räkröra med gurka Räkröra med ingefära Ägghalvor med pepparrot Ägghalvor Laxfilé med räkröra och bakad potatis Bakad potatis med räkor och kesoröra Laxrullar med pepparrot Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ⭐ webmaster 💬 Svar till christina ✏️ Skrivet av Susanne 2010-07-04 09:56 Jag tror smaken blir till det bättre om du gör blandningen kvällen innan! ✏️ Skrivet av christina 2010-07-02 19:21 Har inte prövat denna förrätt men kommer ev ha den till ett bröllop. Min fråga är om smaken blir till det sämre om man gör blandningen kvällen innan? Visa alla kommentarer
⭐ webmaster 💬 Svar till christina ✏️ Skrivet av Susanne 2010-07-04 09:56 Jag tror smaken blir till det bättre om du gör blandningen kvällen innan!
✏️ Skrivet av christina 2010-07-02 19:21 Har inte prövat denna förrätt men kommer ev ha den till ett bröllop. Min fråga är om smaken blir till det sämre om man gör blandningen kvällen innan?