Räk- och pepparrotsfyllda ägg

Mycket gott och enkelt recept på ägghalvor fyllda med pepparrot och räkor. Passar bra som förrätt, gärna tillsammans med en sillbit eller på en buffé.
Räk- och pepparrotsfyllda ägg
Ägghalvor fyllda med pepparrot och räkor serverade med två bitar sill. Ett recept på enkel och god förrätt.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Ev: Servering:

  • ev. 8 st bitar av citronsill eller annan valfri sort

Gör så här:

  1. Koka äggen så de blir hårdkokta, ca 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem.

    Skala räkorna.

  2. Halvera äggen med en vass kniv. Gröp ur gulan ur äggen med en sked och lägg i en skål. Ställ äggvitehalvorna på ett fat.

  3. Tillsätt crème fraiche, pepparrot, gräslök, salt, vitpeppar till äggulorna. Blanda till en jämn röra.

    Smaka av och ta ev. mer pepparrot, salt, peppar.

    (Tänk på att gräslöken inte ska vara blöt. Extra vätska i röran gör den rinnig.)

  4. Lägg undan 1 räka per ägghalva till garnering, välj de finaste. Skär resten av räkorna i mindre bitar. Tillsätt dem till ägguleröran och blanda.

    (Det är viktigt att räkorna inte är blöta eftersom extra vätska i röran kommer göra den rinnig.)

  5. Fördela röran i äggvitehalvorna. Garnera med de sparade räkorna.

  6. Vid servering: Garnera gärna med strån av gräslök. Servera eventuellt tillsammans med sill.

planera Planeringstips:

Gör gärna kvällen före servering och förvara övertäckt i kylskåp.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Förrätter |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till christina ✏️ Skrivet av Susanne
Jag tror smaken blir till det bättre om du gör blandningen kvällen innan!
✏️ Skrivet av christina
Har inte prövat denna förrätt men kommer ev ha den till ett bröllop. Min fråga är om smaken blir till det sämre om man gör blandningen kvällen innan?

Visa alla kommentarer