Citronsill

Frisk och syrlig citronsill - mycket god smak på sill. Superenkel att göra.
Citronsill
Mycket god citronsill som har en frisk och syrlig citronsmak.
Timglas Tid: 1 timme (varav 20 min jobb) + minst 24 timmar i kylskåp
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Lag:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör citronsill så här:

  1. Skölj sillen i kallt vatten. Skär i ca 3 cm breda bitar.

    Lägg sillbitarna i en glasburk.

  2. Skär löken i tunna skivor.

    Lägg ovanpå sillbitarna i glasburken.

  3. Tvätta citronskalet och torka av det. Riv sedan citronskalet på ett rivjärn, bara det yttersta gula, ej det vita. Pressa sedan ut saften.

    Lägg citronskal och häll saften över löken och sillen i glasburken.

    Rör om. Ställ in i kylen och vänta på att lagen blir klar (och kyld).

  4. Gör lagen: Krossa kryddpepparkornen i en mortel. Lägg de krossade kryddpepparkornen och lagerblad i en kastrull.

    Häll på vatten, strösocker och ättikssprit. Låt koka upp. Ta sedan bort lagen från värmen och låt kallna till kylskåpskallt.

  5. Häll den kylda lagen i glasburken över citronsillen. Låt stå i kylskåp minst 24 timmar före servering.

    OBS! Det är viktigt att lagen verkligen är kylskåpskall när man häller den över sillen. Om lagen är för varm kommer sillen bli sladdrig.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara citronsillen i kylskåp. Den är godast mellan 1-3 dygn men håller sig bra minst 1 vecka.

Se även dessa recept

| Buffé | Påsk |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer