150 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme eller varmluftsfunktion
Gör så här:
Tips & tricks:
Eftersom det är hjorthornssalt i dessa kakor så får den ogräddade kakdegen en lite besk bismak. Dessutom så sticker det i näsan när man gräddar dem i ugnen och luktar inte så gott när man öppnar ugnsluckan. Men när kakorna är färdiga så smakar de inte något av den bismaken, de blir riktigt goda, spröda och fina och smälter i munnen!
Tips för att undvika tillsatser:
Baka kakorna på äkta smör, inte margarin. Det blir både mycket godare och nyttigare.
Hållbarhet och förvaring:
Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader. I rumstemperatur bör de förvaras i en burk med lock och håller sig då minst en vecka.
Vad bra! Jo det låter rätt! Matolja består till stor del av solrosolja så det är ungefär samma sak.
✏️Skrivet av Jennie Blomgren
De blev supergoda, dock något sprödare och smuligare än de man köper i affären. Men absolut inte torra i smaken! Men det kanske är rätt? Detta är första gången jag gör drömmar. Jag använde solrosolja istället för matolja, vet inte om det har någon betydelse?