| Småkakor |

Havrekakor

havrekakor

Goda enkla havrekakor.

Goda och enkla klassiska havrekakor.
Timglas Tid: 35 minuter
Portioner 40 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Skär upp smöret och lägg i en bunke. Låt stå framme en stund så smöret blir mjukt. Häll på strösocker.

Rör ihop till en jämn smet med elvisp. Tillsätt hjorthornssalt och rör ihop med elvispen.

Tillsätt havregryn och vetemjöl. Rör ihop till en lite smulig smet, använd elvisp.

Tryck ihop smeten till klumpar och lägg på plåtar. Ta en gaffel och tryck till varje klump så det blir en jämntjock kaka.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 10-12 minuter till gyllengul färg.

Havrekakor steg 1-3

1. Låt smöret bli rumsvarmt och häll på sockret. 2. Blanda smör och socker till en jämn smet, använd elvisp. 3. Tillsätt hjorthornssalt och rör ihop.

havrekakor steg 4-6

4. Tillsätt havregryn och vetemjöl. 5. Rör ihop till en jämn, lite smulig smet. 6. Ta en klick smet i taget och tryck ihop till en klump och lägg på plåtar.

havrekakor steg 7-9

7. Tryck till klumpen med en gaffel så att det blir en jämntjock kaka. 8. Kakorna innan ugnen. 9. De färdiggräddade havrekakorna.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara kakorna i plastpåsar eller burk med lock. Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentera receptet på Havrekakor

Skriv och läs alla 8 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Mimmmoo    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-10-08 18:11
Hjorthornssalt är ett jäsmedel så det är något helt annat än vanligt salt.
   kommentar  Skrivet av  Mimmmoo  2013-09-26 17:13
Det går att använda vanligt salt också det blir väldigt gott än då! Eller det är typ ingen skillnad! Sjuukt gott i allafall!
 svar  Svar till  Maria    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-08-21 10:16
Klicka på hjorthornssalt i ingredienslistan så finns info där om hur du kan byta ut det.

Skriv och läs alla 8 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Havrekakor är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne