200 °C i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter med över- och undervärme
Baka bondkakor så här:
Hållbarhet och förvaring:
Kakorna går bra att frysa och håller sig minst 6 månader i frysen.
I rumstemperatur håller sig kakorna minst en vecka om du förvarar dem i en burk med tätslutande lock eller försluten plastpåse.
Vad är det som gör att jag inte kan göra en smidig rulle av bondkakor degen. Den splittrar sej och krumlas sönder. Jag använder amerikanskt mjöl som är finare än svenska mjölet. Kan det vara orsaken?
Tackar för ett snabbt svar.
✏️Skrivet av Anders Andreen
Hej
Mycket bra recept, enkelt att följa och kakorna blev riktigt goda.
Hälsningar och tack 😊
✏️Skrivet av Vilma
Supergod! Gav till min mamma i present och det var uppskattat. Men jag skar de i tjockare skivor, typ dubbelt så tjocka, och det blev väldigt bra.
⭐
webmaster
💬Svar till
Kevin
✏️Skrivet av Susanne
Hej, tack, jag är ingen bagare men gör så gott jag kan ;) Det blir ingen bismak av bikarbonat. Bakpulver innehåller också bikarbonat. Man brukar ha bikarbonat i småkakor som man vill ska bli hårda och knapriga som dessa bondkakor. Bikarbonat används också i t.ex. pepparkakor.
✏️Skrivet av Kevin
Hej, jag besöker din hemsida ofta och det märks att du är en mycket kunnig bagare. Jag undrar varför bikarbonat används i receptet fast det inte finns någon syra att reagera med, borde inte en bitter eftersmak bli kvar då?