| Glutenfritt | Småkakor |

Nötkakor

nötkakor

Goda nötkakor. Ett recept på glutenfria och laktosfria kakor!

Goda och enkla kakor med nötter, ett recept som är både glutenfritt och laktosfritt!
Timglas Tid: 35 min varav 2 x 8 min i ugnen
Portioner 40 st

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

Gör gärna dessa kakor i matberedare för minsta ansträngning. I matberedare: Häll nötter, socker och potatismjöl och kör tills nötterna är fint hackade. Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre för då kan man ha sönder äggtrådarna).

Utan matberedare: Hacka hasselnötterna fint och blanda med socker, potatismjöl och ägg. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.

Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Tryck i en nöt i mitten av varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 8 minuter. Låt svalna.

Nötkakor innan gräddning

Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper och tryck i en nöt i mitten av varje klick.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa. Håller sig då ca 6 månader.

Kommentera receptet på Nötkakor

Skriv och läs alla 26 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Tina    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-04-03 15:58
Ja det kan man göra.
   kommentar  Skrivet av  Tina  2011-03-24 15:29
Hej Susanne!

Jag undrar om man kan hacka nötterna i en blender? Tack =)
 svar  Svar till  Anneli    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-05-05 16:40
Hur många kakor det blir beror förstås på hur mycket smet man klickar ut till varje kaka. Men om du tycker dina blev lagom stora så kan du alltid göra dubbel sats om du vill ha fler kakor nästa gång.

Skriv och läs alla 26 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Nötkakor är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne