
Pressgurka
💬 5 kommentarer



Ingredienser:
- 1 dl vatten
- 2 msk strösocker
- 1 msk ättikssprit 12%
- 3 krm salt
- 1 st gurka (slanggurka)
- 2 msk hackad persilja



Gör så här:
-
Mät upp vatten, strösocker, ättika och salt i en lagom stor serveringsskål.
Rör runt med en gaffel tills sockret lösts upp.
- 1 dl vatten
- 2 msk strösocker
- 1 msk ättikssprit 12%
- 3 krm salt
Vatten, socker, ättika, salt. Lagen blandad och klar. -
Skala gurkan om du vill och skiva den sedan i tunna skivor med en osthyvel. Lägg skivorna i lagen. Rör om.
(Man måste inte skala gurkan, om skalet är krispigt och gott kan man behålla det, annars brukar jag skala bort det.)
- 1 st gurka (slanggurka)
Skala och skiva gurkan med en osthyvel. Gurkskivor i lagen. -
Lägg i hackad persilja och rör om.
- 2 msk hackad persilja
Tillsätt hackad persilja. -
Sätt på plastfolie och lägg något som väger tillräckligt för att pressa ner gurkan under vätskenivån. Jag tog en tekopp. Låt stå i press i kylskåp 1 timme (eller längre tid, dock behövs inte tyngden efter det då gurkan ändå ligger under vätskenivån).
Klart att servera! (Det går bra att servera direkt efter en timme men det går också bra att servera inom 1-2 dygn.)
Gurkan i press. Pressgurkan klar att servera.
Hållbarhet och förvaring:
| Tillbehör |


⭐ webmaster


⭐ webmaster
