Pressgurka är tunt skivad gurka inlagd i ättikslag. Det är både enkelt och går snabbt att göra. Pressgurka är ett klassiskt tillbehör som är väldigt gott att servera till t.ex. en köttgryta.
Tid: 15 minuters jobb + 1 timme i kylen
4-6 portioner
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (91 g): 28 kalorier, 6 g kolhydrater, 0 g fett, 1 g protein
Tack duktiga Susanne, så glad att jag hittat din matblogg, där recepten är såväl enkla som fantastiskt goda. Gurkan blev perfekt liksom banankakan mm.
⭐
webmaster
💬Svar till
Anette Lundström
✏️Skrivet av Susanne
Nej det är ett väldigt gammalt recept som jag fått av min mormor. Däremot är det nytt på min receptsida. 😊 Jag lägger kontinuerligt ut nya recept men det betyder ju inte att receptet i sig behöver vara nytt. 😊 Tack för tipset om socker! 👍
✏️Skrivet av Anette Lundström
vill bara tala om att det inte är nytt recept ..min mormor Elsa gjorde den här för 60 år sen o jag gör alltid så här när jag lägger in gurka ...man kan ta hälften sockerersättning också så den inte blir så söt om man har diabetes ..kram Anette
⭐
webmaster
💬Svar till
Magnus
✏️Skrivet av Susanne
Nej, man måste inte skala gurkan. Jag har uppdaterat receptet! Tack för att du uppmärksammade mig på det!
✏️Skrivet av Magnus
Varför måste man skala gurkan? Det sitter ju mycket nyttiga ämnen i skalet .