Pressgurka
Pressgurka är tunt skivad gurka inlagd i ättikslag. Det är både enkelt och går snabbt att göra. Pressgurka är ett klassiskt tillbehör som är väldigt gott att servera till t.ex. en köttgryta.
Tid: 15 minuters jobb + 1 timme i kylen
Mängd: 4-6 portioner
Ingredienser:
- 1 dl vatten
- 2 msk strösocker
- 1 msk ättikssprit 12%
- 3 krm salt
- 1 st gurka (slanggurka)
- 2 msk hackad persilja
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (91 g): 28 kcal, 6 g kolhydrater, 0 g fett, 1 g protein
Hållbarhet och förvaring
Pressgurka är en färskvara som håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
️ Skrivet av
Tack duktiga Susanne, så glad att jag hittat din matblogg, där recepten är såväl enkla som fantastiskt goda. Gurkan blev perfekt liksom banankakan mm.
webmaster
Svar till
Anette Lundström
️ Skrivet av
Nej det är ett väldigt gammalt recept som jag fått av min mormor. Däremot är det nytt på min receptsida. 😊 Jag lägger kontinuerligt ut nya recept men det betyder ju inte att receptet i sig behöver vara nytt. 😊 Tack för tipset om socker! 👍
️ Skrivet av
vill bara tala om att det inte är nytt recept ..min mormor Elsa gjorde den här för 60 år sen o jag gör alltid så här när jag lägger in gurka ...man kan ta hälften sockerersättning också så den inte blir så söt om man har diabetes ..kram Anette
webmaster
Svar till
Magnus
️ Skrivet av
Nej, man måste inte skala gurkan. Jag har uppdaterat receptet! Tack för att du uppmärksammade mig på det!
️ Skrivet av
Varför måste man skala gurkan? Det sitter ju mycket nyttiga ämnen i skalet .