Pressgurka

Pressgurka är tunt skivad gurka inlagd i ättikslag. Det är både enkelt och går snabbt att göra. Pressgurka är ett klassiskt tillbehör som är väldigt gott att servera till t.ex. en köttgryta.
pressgurka
Pressgurka är gott och enkelt att göra. Ett klassiskt tillbehör till mat.
Timglas Tid: 15 minuters jobb + 1 timme i kylen
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp vatten, strösocker, ättika och salt i en lagom stor serveringsskål.

    Rör runt med en gaffel tills sockret lösts upp.

    vatten, socker, ättika, salt
    Vatten, socker, ättika, salt.
    lagen blandad och klar
    Lagen blandad och klar.
  2. Skala en gurka och skiva den sedan i tunna skivor med en osthyvel. Lägg skivorna i lagen. Rör om.

    • 1 st gurka (slanggurka)
    skala och skiva gurkan med en osthyvel
    Skala och skiva gurkan med en osthyvel.
    gurkskivor i lagen
    Gurkskivor i lagen.
  3. Lägg i hackad persilja och rör om.

    tillsätt hackad persilja
    Tillsätt hackad persilja.
  4. Sätt på plastfolie och lägg något som väger tillräckligt för att pressa ner gurkan under vätskenivån. Jag tog en tekopp. Låt stå i press i kylskåp 1 timme (eller längre tid, dock behövs inte tyngden efter det då gurkan ändå ligger under vätskenivån).

    Klart att servera! (Det går bra att servera direkt efter en timme men det går också bra att servera inom 1-2 dygn.)

    gurkan i press
    Gurkan i press.
    pressgurkan klar att servera
    Pressgurkan klar att servera.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Pressgurka är en färskvara som håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer till Pressgurka

Skriv en kommentar

Se även dessa recept

| Tillbehör |