Bloggens startsida

Granatäpple med vispad grädde

Publicerad 21 november 2016 15:16 i Recept och mat 

Något som är otroligt gott och extremt enkelt att servera som dessert eller mellanmål är att helt enkelt skala och ta ur granatäppelkärnorna ur ett granatäpple och sedan servera med vispad grädde.

Det är ju otroligt gott med de saftiga och syrliga granatäppelkärnorna tillsammans med len och fin vispad grädde. Känns riktigt lyxigt dessutom.

granatäpple med vispad grädde
Granatäpple med vispad grädde.

Så här skalar du enkelt granatäpplet på några minuter och undviker att skvätta ner köket och dig själv!

Ett annat tips är att servera granatäppelkärnor till andra söta bakverk som t.ex. kladdkaka som det är gott med något syrligt till.

Publicerad  21 november 2016 15:16 i Recept och mat 

Kommentarer

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Maria ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för tipset! :)
✏️ Skrivet av Maria
Vill bara tipsa om hur man enkelt får ut kärnorna ur granatäpplet utan att stänka ner köket. Skär granatäpplet i två delar. Håll den ena halvan ner i en 3-literspåse med kärnorna neråt. Banka med en slev eller liknande på skalet, så att kärnorna lossnar och faller ner i påsen. Akta fingrarna bara :-)
💬 Svar till Elliot Blixt ✏️ Skrivet av Susanne
Granatäpple är ju gott i t.ex. sallader både sådana grönsakssallader och lite mer matiga med pasta, bulgur eller liknande. Det är också gott som tillbehör eller garnering till olika bakverk. Jag har faktiskt inga specifika recept med granatäpple (än). Jag får jobba på det! ;) Kul att du gillar min receptsida! :)
✏️ Skrivet av Elliot Blixt
Hej! Kan du något recept på något annat med granat äpple?:)
PS. Bra sida:)

Läs gärna även: