Bloggens startsida

Granatäpple med vispad grädde

Publicerad 21 November 2016 15:16 i Recept och mat 

Något som är otroligt gott och extremt enkelt att servera som dessert eller mellanmål är att helt enkelt skala och ta ur granatäppelkärnorna ur ett granatäpple och sedan servera med vispad grädde.

Det är ju otroligt gott med de saftiga och syrliga granatäppelkärnorna tillsammans med len och fin vispad grädde. Känns riktigt lyxigt dessutom.

granatäpple med vispad grädde
Granatäpple med vispad grädde.

Det enda jobbiga är förstås att skala granatäpplet utan att hela köket blir nedstänkt. Men övning ger färdighet - även om det alltid sker någon liten olycka när någon kärna ”sprängs”. Granatäpple är ett mycket passande namn på den frukten. 😂

Ett annat tips är att servera granatäppelkärnor till andra söta bakverk som t.ex. kladdkaka som det är gott med något syrligt till.