Bloggens startsida

da Müsli - nya frukostflingor

Publicerad 15 september 2007 13:58 i Tips 

Jag har provat de två av de nya sorterna frukostflingor som heter da Müsli av märket Finax.

Totalt finns tre olika sorter:

  • jordgubb
  • skogsbär
  • naturell

Jag har provat jordgubb och skogsbär.

da Müsli

Jag har ätit flingorna till A-fil och naturell yoghurt (3%) utan några andra tillsatser och jag tycker det smakar bra. Man blir mätt länge. Jag brukar äta en tallrik fil/yoghurt och flingor varje morgon tillsammans med en skiva fullkornsbröd med kött-pålägg och paprika eller gurka.

da Müsli forest fruit

Müslin är fin att titta på med stjärnor och ringar. På bilden ses da Müsli forest fruit (skogsbär) serverad med naturell yoghurt.

Näringsvärdena på skogsbär och jordgubb är ungefär samma. Skogsbär innehåller 5,5 g sockerarter och jordgubb 6,5 g sockerarter per 100 g så skogsbär är lite bättre ur den synvinkeln men det jämnar ut sig eftersom skogsbär innehåller ca 2 g mer mättat fett per 100 g. Men det är små skillnader!

En mer intressant jämförelse är att jämföra med Finax BranMüsli+ Naturell som är osötad och innehåller 15% kostfiber och är en av de nyttigaste sorterna av flingor och den sort som jag brukar köpa oftast. Den innehåller endast 1 g sockerarter per 100 g och mättat fett är mindre än 0,5 g per 100 g.

da Müsli strawberry

På bilden ses da Müsli strawberry (jordbubb) serverad med fil.

Priset då? Da müsli är ganska dyr, ca 37 kr för en förpackning på 625 g vilket ger oss ett jämförpris på ca 60 kr/kg. Om vi jämför med Finax BranMüsli+ så kostar den ca 26 kr för 750 g vilket ger ett jämförpris på ca 35 kr/kg. Prismässigt är det alltså ganska stor skillnad.

BranMüsli Naturell

Finax BranMüsli Naturell, god och nyttig till ett bra pris.

Min slutsats är att om man vill äta riktigt nyttigt och samtidigt spara pengar så är det bättre att välja Finax BranMüsli+ men jag tycker samtidigt den kan vara trevligt att variera sig lite. Ibland brukar jag själv ta de dyrare sorterna på helgen för att öka på helgkänslan lite. Alla sorterna är goda och rekommenderas att prova!

Publicerad  15 september 2007 13:58 i Tips 

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Läs gärna även: