Bloggens startsida

Aldrig mera Big Pack Vaniljglass

Publicerad 25 april 2008 13:27

Big pack vaniljglass från GB har säkert de flesta ätit. Det är en vanlig sorts glass i frysdisken till ett överkomligt pris.

big pack vanilj

Jag tänkte här visa hur min glass såg ut efter 5 månader i frysen där glassen hade bäst före datum över 1 år framåt (juli 2009). Jag vill påpeka att det inte är något fel på min frys.

Ihoptorkad big pack vanilj

Det man kan se att den torkat ihop och det är ca 1-2 cm mellanrum mellan plastburken och glassklumpen.

Jag gjorde det intressanta experimentet med att låta glassen stå framme i ett dygn i rumstemperatur. Resultatet? Ja Glassklumpen såg ungefär likadan ut, kanske hade sjunkit någon centimeter och nu flöt glassen i ca ½ dl ljusgrön vätska på botten av plastburken. Äckligt!

Efter detta har jag bestämt för att aldrig mer äta sådan glass som inte heter gräddglass för vad är det egentligen för ingredienser i vaniljglassen? Läser man på burken innehåller den varken mjölk eller grädde utan istället vassleprodukter och en massa E-nummer som står för en massa olika tillsatser.

Själv har jag en glassmaskin och den kommer jag använda flitigt i sommar kan jag säga. Så mycket godare och hälsosammare än köpt glass. Sedan är det inte nödvändigt att köpa glassmaskin för att göra egen glass, men det blir ännu godare då. Recept på glass finns här och här kommer inom kort massor av nya goda glass-recept så fort jag hinner lägga upp dem!

Publicerad  25 april 2008 13:27

relaterade artiklar Läs gärna även:


Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av nora
men det ee bra att den inte smälter så att den räcker mycket typ om kylskåpet inte funkar då kan man bara sitta där och äta...
💬 Svar till Elin ✏️ Skrivet av Susanne

Tack, ja enda problemet med affiliateannonser är ju att det kan hända att folk tror att jag skriver detta för att jag vill sälja glassmaskiner. Men å andra sidan som det är nu blir det gratisreklam istället så...

Nej alla dessa tillsatser vars enda syfte verkar vara att livsmedelstillverkarna ska göra så stora vinster som möjligt genom att sälja billigt skräp till oss tror jag inte är bra.

✏️ Skrivet av Elin
Jag är insåld! Blev sugen på en glassmaskin nu. Tycker gott du kan lägga in en affiliateannons till glassmaskin, den klickar jag gärna på. Du har en bra poäng här - jag tror personligen det är skadligt med alla tillsatser vi äter nuförtiden. Ingen "riktig" mat liksom.
💬 Svar till Wille ✏️ Skrivet av Susanne
Glassmaskin finns att köpa på t.ex. Elgiganten, OnOff, m.fl. liknande affärer som säljer vitvaror och hushållsmaskiner. Det går också att beställa på nätet, t.ex. på tretti.se där finns också en del recensioner som kan vara intressanta att läsa.
✏️ Skrivet av Wille
Vart kan man köpa glassmaskin någonstans.

Läs gärna även: