Bloggens startsida

Test av färdiga bantningsdrycker

Publicerad 20 januari 2008 14:40 i Hälsa 

Jag har testat några olika bantningsdrycker som man köper färdiga. Dessa drycker ska serveras kylskåpskalla. När man ska dricka den så skakar man paketen först och sticker sedan i det medföljande sugröret och suger i sig innehållet.

Anledningen till att dricka dessa kan vara att

  • man vill gå ner i vikt och då ersätter man en till flera måltider om dagen med en sådan här dryck.
  • man vill behålla sin vikt och då ersätter man en måltid någon gång ibland med en sådan här dryck.
  • man har inte tid att laga mat och äta så man ser detta som ersättning för snabbmat.
  • man tycker att dessa drycker är goda.

För min egen del är det en kombination av de tre sista. Jag tycker de är bra att ha hemma och ta någon gång ibland. Ibland till lunch, ibland till kvällsmat. De är ju också lätta att ta med och dricka på bussen eller tåget när man ska någonstans.

Gemensamt för alla dessa färdiga drycker är att de smakar faktiskt ganska bra eller till och med riktigt bra, det är alltså inget äckligt man behöver anstränga sig för att få i sig till skillnad från de pulvervarianter som finns som man själv får blanda med vatten som jag själv inte tycker smakar något vidare, mest på grund av konsistensen tror jag eftersom de blir mycket tjockare och grynigare än dessa färdigköpta.

Men varför ska man då köpa pulvervarianterna istället för dessa? Ja, det skulle väl vara priset och att de väger mindre att bära hem. Priset är ganska stor skillnad. Pulvret kostar bara en bråkdel per portion av de färdiga dryckerna. De färdiga dryckerna kostar ca 20 kr/st, pulver kan man komma ner under 10 kr per påse. Men smakskillnaden är som sagt stor - men trots allt individuell så att man kan ju alltid prova pulvret om man tänkt sig att dricka mycket om man vill spara pengar.

Från vänster: Caffe latte, jordgubb, choklad.

De drycker jag provade först var Naturdiet. Det har tre stycken olika; choklad, jordgubb och caffe latte.

  • Choklad tycker jag smakar riktigt bra, den smakar som kall chokladmjölk, som mjölk blandat med oboypulver fast inte lika sött, men riktigt god.
  • Jordgubb smakar ganska bra. Den känns dock att jordgubbssmaken kommer från något annat än riktiga jordgubbar.
  • Caffe latte är också riktigt god även för mig som inte dricker kaffe alls.

Mina favoriter är choklad och caffe latte medan min sambo gillar choklad och jordgubb bäst.

Från vänster: Cappuccino, choklad.

Sedan så har jag även provat Nutriletts motsvarande produkter. Förpackningarna är av samma typ med sugrör och innehåller samma volym. Deras två olika sorter är choklad och cappuchini.

  • Choklad är riktigt god även denna sort. Den smakar nästan likadant som Naturdiet, kanske att denna är lite gräddigare i smaken. Riktigt goda är även den här.
  • Cappuccini tyckte jag inte var så god för den var alldeles för söt för min smak. Det känns konstigt att dricka en bantningsdryck som smakar så himla sött. Självklart är det sötningsmedel i och inte socker men allt sött gör ju att man blir mindre mätt och hungrig fortare.

Jag kan rekommendera er att prova dessa drycker men jag vill samtidigt varna för att tro att man kommer gå ner massor i vikt om man tar dessa. Problemet är att man blir inte jättemätt på de här. Själv är jag mätt i 2-3 timmar och sedan blir man hungrig igen. Dessutom tror jag man skulle tröttna ganska fort på de här om man drack flera per dag. Vill man gå ner i vikt tror jag det är viktigt att lära sig att laga och äta nyttig mat och motionera - framförallt att lägga om sina vanor. Man kan se olika pulver och bantningsdrycker som ett komplement att ta till när man t.ex. inte hinner laga mat men jag tror inte att man enbart ska förlita sig på detta. Dessutom blir det väldigt dyrt och ska man gå ner i vikt och hålla vikten så måste man lära sig att äta nyttigt och motionera, det finns inga snabba genvägar. Men å andra sidan är det inte så jobbigt att göra det på rätt sätt. Läs gärna mer om hur jag gick ner i vikt, en metod som jag fått väldigt mycket respons på från många som provat och tycker att det fungerar bra även för dem!

Publicerad  20 januari 2008 14:40 i Hälsa 

Kommentarer

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Jasmin ✏️ Skrivet av Susanne
Hej! Ja det finns ingen åldersgräns och det finns att köpa i vanliga mataffärer. Dock så är det olämpligt att banta i din ålder om du inte verkligen är överviktig och behöver gå ner i vikt av hälsoskäl. Om du vill gå ner i vikt så är det bästa att äta vanlig nyttig mat. Skippa socker och vetemjöl (kakor, bullar, vitt bröd). Välj fullkornsris, fullkornspasta etc. Snåla inte med riktigt fett som smör, vispgrädde, olivolja, rapsolja. Det är nyttiga naturliga fetter som man blir mätt av och maten smakar godare. Använd bregott på mackan och ät alltid fullkornsbröd. Sedan rör på dig minst 30 minuter om dagen, att gå en promenad duger bra. Lycka till!
✏️ Skrivet av Jasmin
Hej ! Jag är 13 år snart får jag dricka sånt ?
Och vart finns det att köpa?
💬 Svar till Tina ✏️ Skrivet av Susanne
Nej det finns ingen åldersgräns vad jag vet. Dock ska man vara försiktig med att banta om man är så ung som du om man inte verkligen är överviktig och behöver gå ner i vikt av hälsoskäl.
✏️ Skrivet av Tina
Hej :D
Jag undrar om man kan köpa dom på t.e.x pressbyrån om man är 14 är eller finns det någon åldersgräns för att köpa dom t.e.x i Skåne?
✏️ Skrivet av Max
Måste säga att dessa drycker funkat väldigt bra för mig. Jag har gått ner 9 kilo på 1,5 månad. Dricker dessa till frukost och lunch, kompletterar med banan eller päron. Unnar mig vanlig mat någon gång på helgen. Äter ibland Mcdonalds sallad till lunch. Det roliga är att efter ett vecka eller två så kan jag inte äta upp en tallrik med vanlig mat, utan blir mätt när halva tallriken återstår! Gissar att min magsäck blivit mindre! Är glad för dessa produkter. de hjälper verkligen mig!
✏️ Skrivet av mikaela .
:) ja håller på naturdiet just nu och har gjort det sen i början av november . det funkar bra ! har gått ner 11 kilo ! och ändå har ja har ätit och druckit gått på helgerna . i början kombinerade ja med att äta knäckebröd , sallader , vitlök marienerad , kalori fattiga soppor men ju längre ja höll på desto mindre blev ja sugen på mat . så nu kör ja rent på vardagarna och helgerna unnar ja mig mat .
✏️ Skrivet av Lisa
Jag gick ner 15 kilo på variationer av denna matsedel: frukost: 3 ägg, bacon, stekt tomat

lunch: köttbit, gräddsås lite grönsaker

mellis: keso med bär

kvällsmat: samma som lunch
✏️ Skrivet av Karin
Jag rekommenderar inte pulver och färdiga bantningsdrycker, inte till nån! Det finns så många kemiska ämnen i vår mat så det räcker. Det är mycket lätt och billigt att göra sina hälsodrinkar själv. På så sätt du vet vad du äter. Man ska bara lära sig att leva efter en strukturell diet, som är ett sätt att leva och inte bara en diet. Jag har testat och det fungerar verkligen!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till alda: Jag tror inte att det är så bra att dricka dessa när du tränar så pass mycket som du gör och bara är 12 år. Försök ät bra mat istället, ät dig alltid mätt och ät ofta. Vill du gå ner i vikt så undvik bakverk, läsk och vitt bröd. Men ät ordentligt med nyttig mat och tänk på att inte träna för mycket heller!
✏️ Skrivet av alda
1jag är 12 år och jag undrar om jag kan dricka de här för att jag vill gå ner i vikt jag väger 40 kg men är ganska kort så jag måste gå ner lite till jag tränar 5 ggr i veckan (ibland 6 ggr)och äter normalt tror n detta hjälper mig

är det bra för mig alls

Läs gärna även: