Bloggens startsida

Test av färdiga bantningsdrycker

Publicerad 20 januari 2008 14:40

Jag har testat några olika bantningsdrycker som man köper färdiga. Dessa drycker ska serveras kylskåpskalla. När man ska dricka den så skakar man paketen först och sticker sedan i det medföljande sugröret och suger i sig innehållet.

Anledningen till att dricka dessa kan vara att

  • man vill gå ner i vikt och då ersätter man en till flera måltider om dagen med en sådan här dryck.
  • man vill behålla sin vikt och då ersätter man en måltid någon gång ibland med en sådan här dryck.
  • man har inte tid att laga mat och äta så man ser detta som ersättning för snabbmat.
  • man tycker att dessa drycker är goda.

För min egen del är det en kombination av de tre sista. Jag tycker de är bra att ha hemma och ta någon gång ibland. Ibland till lunch, ibland till kvällsmat. De är ju också lätta att ta med och dricka på bussen eller tåget när man ska någonstans.

Gemensamt för alla dessa färdiga drycker är att de smakar faktiskt ganska bra eller till och med riktigt bra, det är alltså inget äckligt man behöver anstränga sig för att få i sig till skillnad från de pulvervarianter som finns som man själv får blanda med vatten som jag själv inte tycker smakar något vidare, mest på grund av konsistensen tror jag eftersom de blir mycket tjockare och grynigare än dessa färdigköpta.

Men varför ska man då köpa pulvervarianterna istället för dessa? Ja, det skulle väl vara priset och att de väger mindre att bära hem. Priset är ganska stor skillnad. Pulvret kostar bara en bråkdel per portion av de färdiga dryckerna. De färdiga dryckerna kostar ca 20 kr/st, pulver kan man komma ner under 10 kr per påse. Men smakskillnaden är som sagt stor - men trots allt individuell så att man kan ju alltid prova pulvret om man tänkt sig att dricka mycket om man vill spara pengar.

bantningsdrycker naturdiet shake

Från vänster: Caffe latte, jordgubb, choklad.

De drycker jag provade först var Naturdiet. Det har tre stycken olika; choklad, jordgubb och caffe latte.

  • Choklad tycker jag smakar riktigt bra, den smakar som kall chokladmjölk, som mjölk blandat med oboypulver fast inte lika sött, men riktigt god.
  • Jordgubb smakar ganska bra. Den känns dock att jordgubbssmaken kommer från något annat än riktiga jordgubbar.
  • Caffe latte är också riktigt god även för mig som inte dricker kaffe alls.

Mina favoriter är choklad och caffe latte medan min sambo gillar choklad och jordgubb bäst.

bantningsdryck Nutrilett

Från vänster: Cappuccino, choklad.

Sedan så har jag även provat Nutriletts motsvarande produkter. Förpackningarna är av samma typ med sugrör och innehåller samma volym. Deras två olika sorter är choklad och cappuchini.

  • Choklad är riktigt god även denna sort. Den smakar nästan likadant som Naturdiet, kanske att denna är lite gräddigare i smaken. Riktigt goda är även den här.
  • Cappuccini tyckte jag inte var så god för den var alldeles för söt för min smak. Det känns konstigt att dricka en bantningsdryck som smakar så himla sött. Självklart är det sötningsmedel i och inte socker men allt sött gör ju att man blir mindre mätt och hungrig fortare.

Jag kan rekommendera er att prova dessa drycker men jag vill samtidigt varna för att tro att man kommer gå ner massor i vikt om man tar dessa.

Problemet är att man blir inte jättemätt på de här. Själv är jag mätt i 2-3 timmar och sedan blir man hungrig igen. Dessutom tror jag man skulle tröttna ganska fort på de här om man drack flera per dag.

Vill man gå ner i vikt tror jag det är viktigt att lära sig att laga och äta nyttig mat och motionera - framförallt att lägga om sina vanor. Man kan se olika pulver och bantningsdrycker som ett komplement att ta till när man t.ex. inte hinner laga mat men jag tror inte att man enbart ska förlita sig på detta. Dessutom blir det väldigt dyrt och ska man gå ner i vikt och hålla vikten så måste man lära sig att äta nyttigt och motionera, det finns inga snabba genvägar. 

Men å andra sidan är det inte så jobbigt att göra det på rätt sätt. Läs gärna mer om hur jag gick ner i vikt, en metod som jag fått väldigt mycket respons på från många som provat och tycker att det fungerar bra även för dem!

Publicerad  20 januari 2008 14:40

Kommentarer

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Jasmin ✏️ Skrivet av Susanne
Hej! Ja det finns ingen åldersgräns och det finns att köpa i vanliga mataffärer. Dock så är det olämpligt att banta i din ålder om du inte verkligen är överviktig och behöver gå ner i vikt av hälsoskäl. Om du vill gå ner i vikt så är det bästa att äta vanlig nyttig mat. Skippa socker och vetemjöl (kakor, bullar, vitt bröd). Välj fullkornsris, fullkornspasta etc. Snåla inte med riktigt fett som smör, vispgrädde, olivolja, rapsolja. Det är nyttiga naturliga fetter som man blir mätt av och maten smakar godare. Använd bregott på mackan och ät alltid fullkornsbröd. Sedan rör på dig minst 30 minuter om dagen, att gå en promenad duger bra. Lycka till!
✏️ Skrivet av Jasmin
Hej ! Jag är 13 år snart får jag dricka sånt ?
Och vart finns det att köpa?
💬 Svar till Tina ✏️ Skrivet av Susanne
Nej det finns ingen åldersgräns vad jag vet. Dock ska man vara försiktig med att banta om man är så ung som du om man inte verkligen är överviktig och behöver gå ner i vikt av hälsoskäl.
✏️ Skrivet av Tina
Hej :D
Jag undrar om man kan köpa dom på t.e.x pressbyrån om man är 14 är eller finns det någon åldersgräns för att köpa dom t.e.x i Skåne?
✏️ Skrivet av Max
Måste säga att dessa drycker funkat väldigt bra för mig. Jag har gått ner 9 kilo på 1,5 månad. Dricker dessa till frukost och lunch, kompletterar med banan eller päron. Unnar mig vanlig mat någon gång på helgen. Äter ibland Mcdonalds sallad till lunch. Det roliga är att efter ett vecka eller två så kan jag inte äta upp en tallrik med vanlig mat, utan blir mätt när halva tallriken återstår! Gissar att min magsäck blivit mindre! Är glad för dessa produkter. de hjälper verkligen mig!

Läs gärna även: