Bloggens startsida

Susannes matblogg

Uppdaterat recept: Kokoskakor

Publicerad 2018-09-26 18:51 i Nyheter 

Hej i regnet och blåsten!

Idag vill man ju knappt vara ute. Jag har suttit inne hela dagen klistrad framför datorn helt inne i en programmeringsgrej för att förbättra kommentarsfunktionen.

Jag har även uppdaterat receptet på kokoskakor.

Dessa klassiska och goda kokoskakor som även kallas kokostoppar gör du snabbt och lätt som en plätt!

Tid: 30 minuter, varav 12 minuter i ugnen

Kokoskakor
Goda kokoskakor som är enkla och går snabbt att göra.

Prova gärna receptet på Kokoskakor.

Nu är det ju snart fredag och då kommer jag att tipsa om ett gott recept till helgen!

/Susanne

Jag har beställt en ny smakbox och den här var riktigt bra faktiskt! Numera finns ju smakboxen i två varianter, den ”vanliga” och ”balans”. Smakbox balans innehåller mindre sötsaker och därför beställde jag den och jag tycker den är mycket bättre än den vanliga för det blev lite för mycket godis för mitt eget bästa, hehe.

smakbox balans
Smakbox balans, september 2018.

Så nu får jag se fram emot att göra falafel, äta riskakor, choklad. Santa Maria hade någon kryddblandning och sås med också. Det är kul att testa.

Hela Sverige bakar har säsongspremiär

Hela Sverige Bakar 2018
Experterna och programledarna i Hela Sverige Bakar 2018.

Missa inte heller säsongspremiären av Hela Sverige Bakar ikväll! En av de få TV-program jag brukar se faktiskt. Tycker det är mysigt och kul att se de duktiga deltagarna och experterna kommer alltid med tips så att man lär sig något.

Det enda jag tycker är lite tråkigt och tjatigt är ju tidspressen särskilt i de fall när de har bröd som ska jäsas och de är utomhus och det är kallt. Det är ju faktiskt inte så kul och gör dem inte till sämre bagare när brödet inte hinner jäsa färdigt. Ibland tycker jag de får löjligt lite tid på sig. Men jag förstår att poängen är att det ska bli bra tv, deltagarna ska bli stressade och pressade för att det ska bli spännande och även framkalla känslor. Ibland tycker jag de går lite för långt och det blir det lite väl cyniskt men oftast håller de sig på rätt sida gränsen.

Så i det stora hela tycker jag som sagt att det är väldigt trevligt att se på och dessutom har ju några trevliga bakprofiler faktiskt kommit fram genom programmet vilket är kul!

Så det ska bli kul att se en ny säsong nu även med två nya programledare istället för Tilde! Hoppas det fortfarande kommer hålla en hög nivå precis som tidigare med proffstips från Johan och Birgitta och så klart även duktiga hemmabagare!

Någon mer som gillar programmet?

Ha en fin kväll!

/Susanne

Hösten är här

Publicerad 2018-09-24 15:57 i Säsong  Odling 

Idag blev det höst. Bara 4°C på morgonen, som att gå ut i ett kylskåp. Brrrr. Jag brukar ha kjol varje dag på sommarhalvåret men nu fick jag ta på mig byxor för första gången sedan i maj. Min gräns går vid 12°C (under förutsättning att jag håller mig i rörelse). Så det var ingen tvekan om att jag helt enkelt fick ge mig vika för hösten idag. 😉

höstlöv
Vackra höstlöv.

Mitt växthus

Men en liten tröst är ändå att solen lyser och att jag numera har ett växthus och där kom faktiskt temperaturen upp i över 25°C idag tack vare solen så jag klagar inte. Inte tomaterna, gurkorna eller paprikorna heller. De verkar trivas alldeles utmärkt.

Jag har inte hunnit berätta om det för er än. Men numera har jag faktiskt ett växthus! Det är så roligt!! Jag kommer snart att berätta allt för er i en serie blogginlägg. Det ska bli väldigt roligt att skriva om eftersom så många efterfrågat det.

Mera odling

Sedan kommer jag även skriva mer om odling, mitt nya stora intresse som jag hållit på med några år nu i liten skala men som jag nu kan ta till nya höjder tack vare växthus och fler odlingsbäddar i pallkragar som jag också ska skriva mer om.

Mera jobb

Min föräldraledighet är nu slut. Sophia har också börjat på förskolan och både hon och Philip trivs jättebra vilket är kul! Därför kan jag nu äntligen få ihop en hyfsat normal arbetstid så jag hinner något och det behövs kan jag säga! Det känns väldigt roligt att börja jobba igen!

Höstgryta

Ett litet höst-recepttips är den här goda höstgrytan med vitkål och äpple! Prova den!

höstgryta

Vi hörs snart igen!

/Susanne

Uppdaterat recept: Marängkrisptårta

Publicerad 2018-09-22 14:42 i Nyheter 

Hur är det i blåsten? Hoppas ni mår bra och att ni slipper få grenar i huvudet och även att inget blåser sönder!

Jag passar på att hålla mig inomhus och nu har jag uppdaterat receptet på marängkrisptårta.

Det blir en supergod marängtårta med citronkräm. Söta krispiga marängbottnar med en len och underbar citronsmörkräm mellan. Tårtan toppas sedan med vispad grädde och choklad. En klar favorit som går hem i alla åldrar!

Tidsåtgång: 2,5 timmar varav 1 timmes jobb.

Marängkrisptårta
En riktigt supergod marängtårta med en krämig fyllning med svag citronsmak. Ovanpå är det vispad grädde och choklad.

Prova gärna mitt recept på Marängkrisptårta.

Nytt recept: Kolaäppelkaka

Publicerad 2018-09-20 14:18 i Nyheter 

Värmen kom tillbaka en sväng men nu blåser det ganska mycket så jag håller mig inomhus och har istället gjort ett nytt recept på kolaäppelkaka.

Baka denna himmelskt goda kolaäppelkaka som är mjuk och saftig, lite kladdig med sega kanter. Oerhört god kolasmak från farinsockret passar fint ihop med äpplen och mandel.

Ett enkelt recept som dessutom är glutenfritt.

Tidsåtgång: 1 timme, varav 40 min i ugnen

kolaäppelkaka
Toppengod kolaäppelkaka.

Prova gärna mitt recept på Kolaäppelkaka och hoppas att du också tycker om kakan!

Ha det fint!
/Susanne