Bloggens startsida

Susannes matblogg

Lyxig och god Räktårta

Publicerad 2018-05-01 15:57 i Nyheter 

Natten och morgonen var regnig, så fuktigt ute att jordfelsbrytaren slog till p.g.a. fukt i strömdosorna till utomhusbelysningen! Det har inte hänt förut. Men nu på eftermiddagen tittade äntligen till slut solen fram och det blev en promenad och lek i lekpark med barnen.

Jag har gjort ett nytt recept på räktårta.

En fantastiskt god och lyxig räktårta. Med botten av kavring och sedan toppad med en lyxig röra med räkor och annat gott! Garnera sedan som du vill.

Tid: ca 1 timme

räktårta
En bit räktårta.

Prova gärna mitt recept på Räktårta.

Hoppas ni alla har en trevlig helgdag, härligt med korta veckor för alla er som har ett vanligt jobb eller studerar! För mig som har eget företag är alla veckor lika långa! 😉

Nytt recept: Nöttårta med chokladgrädde

Publicerad 2018-04-30 13:53 i Nyheter 

Jag har gjort ett nytt recept på nöttårta med chokladgrädde.

Den här tårtan blev direkt en av mina favoriter eftersom den är så otroligt enkel att göra och så oerhört god.

Nöttårtan har en superenkel och saftig nötbotten med endast tre ingredienser.

Denna toppas sedan med chokladgrädde där man bara vispar grädden och blandar i smaksättning.

Oerhört enkelt och tårtan blir verkligen supergod! Nötbotten är dessutom glutenfri.

Tårtan är klar på endast 70 minuter och då ingår tid i ugnen och tid för kakan att svalna.

nöttårta med chokladgrädde
God och saftig glutenfri nöttårta med chokladgrädde som är superenkel och går snabbt att baka.

Prova gärna receptet på nöttårta med chokladgrädde.

Äntligen tillbaka!

Publicerad 2018-04-29 22:36 i Hemma 

Hej på er! I'm back!! 😊

Nu har jag varit mestadels föräldraledig ett tag men är nu äntligen tillbaka på ”jobbet” vilket känns roligt och efterlängtat även om det är gosigt att vara med lilla Sophia också som nu har hunnit bli hela 16 månader. Men det fina med att jobba hemma är ju att jag ändå träffar henne ganska mycket ändå varje dag!

Det är en hel del att jobba ifatt kan jag säga. Jag har bakat och lagat en del mat under tiden som jag inte hunnit lägga in än så det finns mycket material att gå igenom och publicera.

Gårdagen bjöd på ganska häftigt väder med både regnskurar, sol och en vacker regnbåge.

Regn och regnbåge
Regn, sol och regnbåge.

Och även om våren är sen i år så är den äntligen här med besked.

Påskliljor
Vackra påskliljor blommar för fullt ute i rabatten.

Så det blir en perfekt nystart för mig och jag hoppas du vill hänga med och fortsätta följa mig!

Ett recept som jag nyligen uppdaterat är sparrissoppan som verkligen blev fantastiskt god, mycket godare än man kan tro faktiskt. Servera den med ett glas vitt vin och du har en lyxig förrätt eller kvällsmat.

sparrissoppa
Mycket god sparrissoppa.

Önskar er alla en fin dag! Skriv gärna en kommentar eller kontakta mig om du har några synpunkter, förslag eller annat du vill dela med dig av! ❤️

Mandeltårta med smörkräm

Publicerad 2018-03-31 15:05 i Nyheter 

Solen lyser idag också och jag har hunnit vara ute lite med barnen och nu även fått lite tid framför datorn så jag hinner tipsa om ett väldigt gott recept på en tårta som jag nu uppdaterat receptet med nya bilder till.

Mandeltårta med smörkräm är en god och mäktigt recept på tårta med mandelbottnar med smörkräm emellan.

Tårtan brukar även kallas Oscar II:s tårta efter den folkkäre kungen som gillade denna tårta. Eftersom tårtan är gul passar den även bra till påsk. En stor fördel med denna tårta är att den går att förbereda och kan frysas in.

mandeltårta med smörkräm
Marängbottnar med mandel och smörkräm emellan. Ovanpå rostad flagad mandel. Gör gärna tårtan långt i förväg och frys in den.

Här hittar du receptet på mandeltårta med smörkräm.

Glad Påsk - Ägghalvor med pepparrot

Publicerad 2018-03-30 18:59 i Nyheter 

Trots att det är kallt ute och fortfarande snö ute så är det trots allt Påsk! Solen lyser i alla fall och kylskåpet är fyllt med god mat.

Vi gick ut på förmiddagen och knipsade av lite grenar i trädgården till påskriset som jag satte fjädrar i och hängde små plastägg i glada färger i. Efter mycket möda hittade jag påskpyntet på vinden. Jag har inte hunnit/orkat påskpynta på flera år men i år gjorde jag slag i saken och det är ju faktiskt rätt så fint med lite  påskpynt!

Jag gjorde de här goda ägghalvorna med smak av pepparrot, garnerade med räkor. Gott som förrätt eller på buffébordet.

Ägghalvorna blev uppskattade av gästerna, både goda och vackra! Så de kommer jag göra flera gånger!


Mycket goda ägghalvor med räkor och pepparrot.

Glad Påsk önskar jag er alla!