Bloggens startsida

Susannes matblogg - Sida 106

Kockens nya kryddkvarnar

Publicerad 2011-12-16 12:59 i Testat och recenserat 

Kockens har lanserat 5 nya kryddkvarnar med följande kryddblandningar:

  • Black Pepper (svartpeppar)
  • Black Pepper & Sea salt (svartpeppar, havssalt)
  • Four Peppers (svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar, rosépeppar)
  • Sea salt & Herbs (havssalt, rosmarin, timjan, mejram, basilika)
  • White Pepper (vitpeppar)

 

Kvarnen är justerbar så att man kan välja sin malningsgrad.

Kryddkvarnarna finns att köpa på City Gross och Matrebellerna.

Appnyheter Poworkout

Publicerad 2011-12-05 13:05 i Entreprenörskap 

Som ni kanske redan vet så utvecklar jag även Poworkout - träningsappar för iPhone/iPad och Android tillsammans med Caroline Nilsson.

Snart kommer den tredje appen: Poworkout Stretch till iPhone/iPad och snart släpps nu finns även Poworkout Trim & Tone för Android.

Poworkout Stretch innehåller 60 färdiga stretchprogram bl.a. kontorsstretch, stretch efter träningspass som t.ex. löpning, golf, dans etc.

Nu förra helgen så var Poworkout Trim & Tone med i en bilaga till Göteborgsposten!

GP Bilaga framsidan

Mycket trevligt! :)

Läs gärna mer om mina träningsappar.

/Susanne

Recept steg för steg lanseras

Publicerad 2011-12-04 15:11 i Nyheter 

Tappar du ibland bort var du var någonstans i receptbeskrivningen? Undrar du hur maten eller bakverket ska se ut längs vägen?

En ny vy: Recept-steg-för-steg

Idag har en ny vy för "recept steg-för-steg" lanserats på recepten.se. Steg for steg

Recept steg-för-steg

knappen

Klicka på knappen för att öppna steg-för-steg-vyn.

Mobilt format

Denna vy finns även i mobilt format.

Mobilt

Börjar med några recept

Observera att denna knapp/länk inte finns på alla recept ännu utan jag tänkte prova några stycken recept först och se vad ni tycker. Alla de nyaste recepten på första sidan har denna funktion, t.ex. Saffranspannacotta.

Om ni gillar detta så kommer även övriga recept få den nya steg-för-steg-vyn!

Synpunkter

Så nu vill jag gärna höra vad ni tycker! Bra? Meningslöst? Förbättringsförslag?

Alla synpunkter tas tacksamt emot. Skriv en kommentar här nedan eller kontakta mig,

/Susanne

Varför är köpt glass mjukare än hemmagjord?

Publicerad 2011-11-30 17:45 i Tips 

Har köpt glass alltid varit mjuk?

På 80-talet när jag var liten så var den köpta glassen mycket hårdare än idag. Minns hur man böjde sönder skedar när man skulle gräva i glasspaketen och man fick skrapa kanterna för att få loss "smulor" av glassen.

Jag minns också att ett 2-literspaket verkligen var massor av glass som räckte i flera veckor.

Men nuförtiden är det inte så. Glassen man köper är mjuk och den tar slut fort!

Vad innehåller köpt glass egentligen?

Så vad är då skillnaden? Jo idag innehåller köpt glass inte så mycket äkta råvaror, den innehåller också mycket mera luft och ofta en del kemikalier som "mjukgörande medel" och diverse andra e-nummer. En del billiga glassorter innehåller varken grädde eller ägg.

Så 2 liter glass i affären idag kanske väger uppskattningsvis ungefär lika mycket glass som 1 liter väger om man gör själv eller den man köpte på 80-talet. Det är bara att jämföra vikten på glasspaketen. Stor skillnad.

Jackpot för glassleverantörerna

Detta är förstås en stor vinst för glassleverantörerna som kan sälja mindre vikt råvaror av sämre kvalitet till samma eller högre pris och folk blir glada för de får mjuk glass som är lätt att ta.

Hemmagjord, fryst glass är hårdare men också godare

MEN, glädjande nog, alla som jag bjuder på hemgjord glass brukar säga att det är den godaste glass de ätit! Då brukar jag svara; ja det är det här som är glass. Äkta glass smakar så! :)

Så när du gör egen hemmagjord glass och fryser in den så blir den hård. Det är inget fel. Det är den köpta mjuka glassen som är konstig! Glöm inte det! :)

Dock så är nygjord glass i glassmaskin väldigt mjuk och god och det brukar ytterst sällan bli någon glass över som jag kan frysa in. ;)

Hemmagjord glass

Tips för att få fryst hemmagjord glass mjuk

Låt den hemmagjorda glassen stå framme en stund, kanske 1-2 timmar i kylen eller en halvtimme i rumstemperatur. Då blir den mjuk och fantastiskt god!

Lycka till med glasstillverkningen!
/Susanne