Bogbladskotletter

Recept med Bogbladskotletter
Näringsvärden
Bogbladskotletter är en styckdel av gris och således fläskkött, som innehåller ben.
Man kan säga att bogbladskotletter är lite som ett mellanting mellan fläskkotletter och karrékotletter. Bogbladskotletter har mer insprängt fett än fläskkotletter men mindre än karrékotletter. Bogbladskotletter har dock oftast lite mer ben än både fläskkotlett och karrékotlett.
Bogbladskotletterna kan tillagas på samma sätt som fläskkotletter och karrékotletter, de kan stekas och grillas. De kan även kokas i en god sås. Kanske behövs en något längre tillagningstid jämfört med fläskkotletter och karrékotletter mycket beroende på kotlettens tjocklek men också för att bogbladskotletten har lite mer ben. Kontrollera att köttet närmast benet är genomstekt.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för bogbladskotletter:
- Genomstekt: 70°C
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av bogbladskotletter.
Energi: | 178 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 19 g |
Fett: | 12 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
| Fläskkött |

Grillade bogbladskotletter
Recept på grillade bogbladskotletter och goda tillbehör. Gott och enkelt!
