| Fläskkött |

Bogbladskotletter

bogbladskotletter
Bogbladskotletter, en styckdel på gris.

pil Recept med Bogbladskotletter

Bogbladskotletter är en styckdel av gris och således fläskkött, som innehåller ben.

Man kan säga att bogbladskotletter är lite som ett mellanting mellan fläskkotletter och karrékotletter. Bogbladskotletter har mer insprängt fett än fläskkotletter men mindre än karrékotletter. Bogbladskotletter har dock oftast lite mer ben än både fläskkotlett och karrékotlett.

Bogbladskotletterna kan tillagas på samma sätt som fläskkotletter och karrékotletter, de kan stekas och grillas. De kan även kokas i en god sås. Kanske behövs en något längre tillagningstid jämfört med fläskkotletter och karrékotletter mycket beroende på kotlettens tjocklek men också för att bogbladskotletten har lite mer ben. Kontrollera att köttet närmast benet är genomstekt.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Bogbladskotletter:

  • Genomstekt: 70°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bogbladskotletter är lite ovanligt så det finns inte i alla affärer.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Bogbladskotletter håller sig precis som annat fläskkött, mycket beroende på hur det förpackas. Se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Fläskkotletter eller karrékotletter.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


grillade bogbladskotletter

Grillade bogbladskotletter

Recept på grillade bogbladskotletter och goda tillbehör. Gott och enkelt!

klocka Tid: 15 minuters jobb + minst 1 timme i kylskåp