Kommentarer till Ättikssprit, Ättika

"Information och recept som innehåller ättikssprit eller ättika. Ättika finns att köpa i olika styrkor. Man kan själv späda med vatten till en lägre styrka."

Vill du tillägga något? Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Mats
Testa gärna sötsur dillsås till stekt makrill och färskpotatis när sommaren kommer. Jättegott!

Efter makrillstekning, gör en vanlig brunsås + 2 msk socker + 2 msk 12% ättiksprit + en näve (1-2 dl) grovhackad dill. Låt det puttra 5 min. Bon apetit!!
besökare Svar till Eva penna Skrivet av Susanne
Vad är det för recept? Är nog lättare att gissa rätt utifrån hur receptet ser ut. Men annars gissar jag på 5%.
penna Skrivet av Eva
Hej!
Jag undrar: om det står i ett gammalt recept på senap att det ska vara 1 msk utspädd ättika, vilken procent ska jag tro att det är?
//Eva
besökare Svar till Lennart Nilsson penna Skrivet av Susanne
Nu gissar jag bara, jag är ingen expert på detta. Kanske ta ut sillen och låta den ligga i bara kallt vatten något dygn? Testa och se om smaken blivit bättre? Sedan att späda ut inläggningen med vatten också och lägga tillbaka sillen där.
penna Skrivet av Lennart Nilsson
Hej! Jag råkade blanda 24% ättika i sillinläggningen (1dl). Sillen tog mycket ättikssmak. Hur gör jag för att neutralisera ättikan?
besökare Svar till Amel penna Skrivet av Susanne
Rent matematiskt så borde du ta 33% mer ättika för att komma upp i 12% och minska vattenmängden motsvarande. Grunden är 1 dl ättika (12%), 2 dl strösocker och 3 dl vatten. Så det borde bli 1,33 dl ättika, 2 dl strösocker och 2,67 dl vatten antar jag, rent matematiskt. Rätta mig gärna om jag har fel.
penna Skrivet av Amel
Hej och tack för en fin blogg. Vad blir 1-2-3 lag med 9% ättika? En mer matematisk fråga kanske
besökare Svar till Carina Ohlsson penna Skrivet av Susanne
Hej Carina! Ja om lagen är het blir ju sillen kokt och det ska den inte bli. Låt lagen kallna innan du häller den över sillen.
penna Skrivet av Carina Ohlsson
Hej Susanne! Har en fråga till dig om ättiksinläggning. Senaste inläggningen av sill så blev sillen alldeles lös och mjuk. Kan orsaken vara att lagen var het när den hälldes över sillen? Den var fast och fin innan. Har aldrig varit med om detta tidigare och kommer inte ihåg om lagen varit så avkyld tidigare heller. Hälsningar Carina
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Gunilla
Tack för tipset.
besökare Svar till A.F.M. penna Skrivet av Maria
Tack A.F.M. ska prova sa fort jag far tillfalle.. God Jul! :)
besökare Svar till Maria penna Skrivet av A.F.M.
Ersatt med xyno + vitvinsvinager
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Det verkar vara ättika i alla svenska recept på inlagda rödbetor så jag vet inte.
penna Skrivet av Maria
Kan man ersatta attikssprit med nagot annat om man vill t ex lagga in rodbettor? Jag bor numera i Grekland och jag vet inte vad man kan anvanda i stallet..
besökare Svar till Gudrun Norén Lindgren penna Skrivet av Susanne
Vinättika kan ersättas med en blandning av hälften mild rödvinsvinäger och hälften ättikssprit 12%.
penna Skrivet av Gudrun Norén Lindgren
Har gamla mycket bra recept där Winborgs
vinättika ingår. Denna produkt finns tydligen inte
längre. Med vad kan man ersätta vinättika?

Mvh
  1