| Övrigt |

Askorbinsyra

askorbinsyra
Askorbinsyra finns i affären i kryddhyllan.

pil Recept med Askorbinsyra

Askorbinsyra (E300) är en ren C-vitamin som framställs på konstgjord väg och är därför att anse som en tillsats.

Askorbinsyra används för att undvika att frukt och bär ska brunfärgas vid konservering.

Askorbinsyra används också för C-vitaminberikning.

Så använder du askorbinsyra för att konservera mos, sylt eller marmelad

Ta 0.5-1 krm askorbinsyra per kilo mos, sylt eller marmelad. För att få askorbinsyran jämnt fördelad är det bra att röra ut den i en liten del av moset/sylten/marmeladen först och sedan röra ihop med resten.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Askorbinsyra är en tillsats - E300.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland kryddor.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig ca 3 år, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 10 kr för en liten påse 35 g

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2016-10-05 23:27
Jag tror inte det eftersom dessa ämnen du räknar upp har väldigt olika egenskaper.
penna Skrivet av Emma 2016-10-01 17:04
Kan man ersätta askorbinsyra med vinsyra eller natriumbensoat i kombination eller var för sig?

Hjortronsalt?

MVH Emma

Liknande ingredienser


äppelmos

Äppelmos

Recept på Äppelmos. Passa på när du har mycket äpplen! Enkelt och gott! Hemgjort är mycket godare än köpt.

klocka Tid: ca 1 h