Askorbinsyra

askorbinsyra
Askorbinsyra finns i affären i kryddhyllan.

Askorbinsyra (E300) är en ren C-vitamin som framställs på konstgjord väg och är därför att anse som en tillsats.

Askorbinsyra används för att undvika att frukt och bär ska brunfärgas vid konservering.

Askorbinsyra används också för C-vitaminberikning. Det går bra att blanda med vatten och dricka och smakar som citronvatten.

Så använder du askorbinsyra för att konservera mos, sylt eller marmelad

Ta 0.5-1 krm askorbinsyra per kilo mos, sylt eller marmelad. För att få askorbinsyran jämnt fördelad är det bra att röra ut den i en liten del av moset/sylten/marmeladen först och sedan röra ihop med resten.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Askorbinsyra är en tillsats - E300.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av askorbinsyra.

Energi: 0 kcal
Kolhydrater: 0 g (varav sockerarter: 0.0 g)
Protein: 0 g
Fett: 0 g (varav mättat fett: 0 g, enkelomättat fett: 0 g, fleromättat fett: 0 g)
Fibrer: 0 g
Transfett: 0 g
Kolesterol: 0 mg
Natrium: 0 mg

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland kryddor.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig ca 3 år, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 10 kr för en liten påse 35 g

Vad väger askorbinsyra?

Måttomvandla askorbinsyra mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Liknande ingredienser

| Övrigt |


äppelmos

Äppelmos

Recept på Äppelmos. Passa på när du har mycket äpplen! Enkelt och gott! Hemgjort är mycket godare än köpt.

klocka Tid: ca 1 h

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Emma ✏️ Skrivet av Susanne
Jag tror inte det eftersom dessa ämnen du räknar upp har väldigt olika egenskaper.
✏️ Skrivet av Emma
Kan man ersätta askorbinsyra med vinsyra eller natriumbensoat i kombination eller var för sig?

Hjortronsalt?

MVH Emma

Visa alla kommentarer