Undvik färdigmarinerat kött
Publicerad 24 maj 2013 19:43
Idag fanns Caj P:s grillskiva i butiken för 90 kr/kg, svenskt kött dessutom från Scan så jag tänkte jag skulle ge det en chans, något konserveringsmedel kanske man kunde räkna men jag trodde verkligen inte det var så illa som ingrediensförteckningen avslöjar:
Här har man alltså 15% av vikten som inte är kött och inte heller hade man råd med olja och soja som grund i marinaden utan vatten är den största beståndsdelen och för att få den i rätt färg och konsistens har man tillsatt både färgämnen och förtjockningsmedel. Utöver det, inte helt otippat, ett antal konserveringsmedel.
Självklart köpte jag det inte. Till att börja med är det egentliga kilopriset för köttet 90/0,85= 105 kr (vattnet borträknat) vilket jag kan få betydligt bättre köttråvara för utan tillsatser, svenskt förstås, något annat köper jag inte.
Grillmarinaden kan jag göra själv med mitt superenkla recept som jag alltid gör.
Dessutom om jag köper färskt kött så vet jag att det är färskt. Färdigmarinerat kött kan vara ganska gammalt. Med alla dessa tillsatser så håller sig köttet längre och tack vare kryddorna känner man inte heller om köttet smakar gammalt.
En sådan här grillskiva är alltså perfekt att lura oss konsumenter med. Visst, 85% av produkten är ju bra, en svensk köttbit. Men resterande sörja? En kompott av billiga industriråvaror i syfte att maximera vinsten.
Snälla Caj P och Scan, gör om gör rätt! Ni skulle kunna göra en bra produkt av det här! Sluta förstör fin svensk köttråvara med skräpmarinad, vi är läskunniga och fler och fler får upp ögonen för allt skräp som säljs! Det här hade kunnat varit en mycket bra produkt!
/Susanne