Hem > Recept > Påskgodis Marsipanägg doppade i choklad 💬 13 kommentarer Fint och gott påskgodis. Forma ägg av marsipan eller gör egen marsipan av mandelmassa och florsocker. Doppa marsipanäggen i choklad och dekorera med ingredienser efter eget tycke och smak. Godis till påsk - ägg av marsipan doppade i choklad Tid: 30 minuter ca 30 st marsipanägg Ingredienser: 250 g marsipan eller 200 g mandelmassa och 1 dl florsocker och ev. 0,5 msk vatten 0,5 msk olivolja några droppar hushållsfärg ca 75 g choklad Laktosfritt - Välj laktosfri choklad. Glutenfritt Vegetariskt Gör så här: Visa endast textinstruktioner Om du inte har köpt färdig marsipan, riv mandelmassa på ett rivjärn och blanda med florsocker, använd fingrarna och arbeta ihop till en deg, tillsätt ev. vatten för att det ska bli en bra "deg". Du har nu gjort din egen marsipan. Mät upp marsipanen (hemgjord eller färdigköpt), olja och hushållsfärg i valfri färg (om du inte köpt färgad marsipan). Det räcker med några droppar, använd inte för mycket. Arbeta in färgen i marsipanen, jag använder en gaffel. (Om du köpt färgad marsipan så kan du hoppa över detta steg.) 250 g marsipan eller 200 g mandelmassa och 1 dl florsocker och ev. 0,5 msk vatten 0,5 msk olivolja några droppar hushållsfärg Marsipan, olja och hushållsfärg. Gulfärgad marsipan. Ta små degkluttar och rulla med händerna och forma till ägg. Gula marsipanägg. Smält chokladen. Doppa marsipanäggen i chokladen. Om man vill kan man eventuellt strö över strössel, kokosflingor, syltade apelsinskal efter egen smak. Lägg på smörpapper och låt chokladen stelna. Det går snabbast om du ställer in den i kylen, men stelnar även i rumstemperatur. Lägg sedan över påskäggen i en burk och förvara i kylskåp. ca 75 g choklad Smält choklad. Marsipanägg doppas i choklad. Marsipanägg doppade i choklad. Hållbarhet och förvaring: Förvara påskäggen svalt, i kylskåp eller matkällare. De håller sig minst 2 månader. Se även dessa recept | Glutenfritt | Godis | Påsk | Kokosgodis Bounty Cornflakesgodis Rulltårtsbakelser Kokosmums / Gräddbullar Chokladtryffel Dajmtårta / Glassmarängtårta Marshmallows Rischoklad Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ✏️ Skrivet av anonym 2011-02-19 12:18 mmmmm så gott snälla skriv fler påsk godis recept ✏️ Skrivet av vallaskolan(gustav/emil:) 2010-02-25 11:29 verkar as gott!!-.- ✏️ Skrivet av Anonym 2008-03-22 09:56 Värkar Got:P;) ⭐ webmaster ✏️ Skrivet av Susanne 2008-03-21 01:56 Svar till Söder: Helst i sval eller matkällare men annars kylskåp. ✏️ Skrivet av Söder 2008-03-20 00:39 Hej! Färdigställde dessa precis, mycket goda! En fråga bara, hur rekommenderar du att man förvarar dem? Visa alla kommentarer
⭐ webmaster ✏️ Skrivet av Susanne 2008-03-21 01:56 Svar till Söder: Helst i sval eller matkällare men annars kylskåp.
✏️ Skrivet av Söder 2008-03-20 00:39 Hej! Färdigställde dessa precis, mycket goda! En fråga bara, hur rekommenderar du att man förvarar dem?