Bloggens startsida

Stekt strömming med god krydda och potatismos

Publicerad 13 januari 2008 17:48 i Recept och mat 

Vi brukar ibland äta strömming på sommaren som man fiskat själv men har nu även sett att det faktiskt finns enklare sätt att få tag på strömming - frysdisken! :-)

Strömming är ganska billigt och går snabbt att tillaga. Jag provade en snabb variant med att bara steka filéerna och krydda med Santa Maria Seafood & Fish som innehåller saffran, citron, fänkål, rosépeppar, dillfrön och vitlök.

Till detta gjorde jag potatismos på pulver (av tidsbrist, riktigt potatismos är förstås godare) och serverade med sallad, närmare bestämt färsk spenat, gurka och tomater som ses på bilden.

Resultatet blev helt okej vardagsmat som var klart på en kvart.

Pulvermos är egentligen ingen mat jag själv föredrar eftersom det inte är särskilt gott och dessutom ganska onyttigt (högt GI) men ett tips för att göra det godare är att blanda hälften vatten hälften mjölk med pulvret och man kan även krydda det om man vill.

Publicerad  13 januari 2008 17:48 i Recept och mat 

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Läs gärna även: