| Julmat och bakverk till jul | Tillbehör |

Rödbetssallad

rödbetssallad

Otroligt god rödbetssallad! Med äpple och röd lök blir rödbetssalladen supergod och du vill aldrig mer ha den köpta.

Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket godare och hälsosammare utan tillsatser jämfört med köpt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 6-8 bufféportioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Låt rödbetorna rinna av.

  2. Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.

    (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)

  3. Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.

  4. Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.

    Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 rödbetssallad
1. Rödbetorna rinner av.
instruktion steg 2.1 rödbetssallad
2.1. Majonnäs, crème fraiche, senap, salt, peppar.
instruktion steg 2.2 rödbetssallad
2.2. Dressing blandad och klar.
instruktion steg 3.1 rödbetssallad
3.1. Äpple och röd lök i små bitar.
instruktion steg 3.2 rödbetssallad
3.2. Äpple och röd lök blandat med dressingen.
instruktion steg 4.1 rödbetssallad
4.1. Rödbetor i små tärningar.
instruktion steg 4.2 rödbetssallad
4.2. Rödbetssalladen klar.

servera Serveringstips:

Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

Kommentera receptet på Rödbetssallad

Skriv och läs alla 25 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Sandra    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Aj då. Tänk även på att olika sorters senap skiljer sig. Men du kan alltid rädda den genom att ta mer av framförallt crème fraiche och majonnäs. Kul annars att du tycker om receptet!
   kommentar  Skrivet av  Sandra  
Det här är andra gången vi gör detta receptet och är super gott! MEN denna gången la jag in en hel sked senap vilket föratörde hela rödbettsalladen 😞
 svar  Svar till  Marcus    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra tips om man vill variera sig!

Skriv och läs alla 25 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Rödbetssallad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.