| Julmat och bakverk till jul | Tillbehör |

Rödbetssallad

rödbetssallad

Otroligt god rödbetssallad! Med äpple och röd lök blir rödbetssalladen supergod och du vill aldrig mer ha den köpta.

Gör din egen supergoda rödbetssallad, snabbt och enkelt med detta recept. Mycket godare och hälsosammare utan tillsatser jämfört med köpt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 6-8 bufféportioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Låt rödbetorna rinna av.

  2. Blanda under tiden rödbetorna rinner av ihop dressingen. Mät upp majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Blanda. Smaka av.

    (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)

  3. Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Lägg ner i bunken och blanda med dressingen.

  4. Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg.

    Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering. Rör om innan servering.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 rödbetssallad
1. Rödbetorna rinner av.
instruktion steg 2.1 rödbetssallad
2.1. Majonnäs, crème fraiche, senap, salt, peppar.
instruktion steg 2.2 rödbetssallad
2.2. Dressing blandad och klar.
instruktion steg 3.1 rödbetssallad
3.1. Äpple och röd lök i små bitar.
instruktion steg 3.2 rödbetssallad
3.2. Äpple och röd lök blandat med dressingen.
instruktion steg 4.1 rödbetssallad
4.1. Rödbetor i små tärningar.
instruktion steg 4.2 rödbetssallad
4.2. Rödbetssalladen klar.

servera Serveringstips:

Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.

Kommentera receptet på Rödbetssallad

Skriv och läs alla 22 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Marcus  
Byt ut majonnäs & crème fraiche mot vispad grädde. Lätt att styra konsistens med hur hårt vispad grädde man använder.

Byt ut lök mot fint hackad smörgåsgurka, den lite syrliga smaken passar perfekt.
 svar  Svar till  Christoffer    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag brukar lägga in rödbetor själv så de är hemlagade också men det är ju ungefär samma sak som att koka själv - det är ju det man gör när man lägger in dem också! :) Kul att du tyckte om rödbetssalladen! :)
   kommentar  Skrivet av  Christoffer  
Mycket gott recept!
Tack så mycket! Gjorde själv en andra sats fast utifrån hela kokta rödbetor (är inte så mycket för färdiglagat) och det blev fantastiskt gott!

Skriv och läs alla 22 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Rödbetssallad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus