Laktosfritt - Välj laktosfritt bröd och laktosfri rödbetssallad.
Glutenfritt - Välj glutenfritt bröd.
Vegetariskt - Ta bort eller byt ut skinkan mot några grönsaker.
Gör så här:
Serveringstips:
Servera gärna julsmörgåsarna med julmust eller julöl.
Tips & tricks:
Om man har tunna mackor, lägg pålägget på hälften av mackorna och lägg sedan en macka utan pålägg över så att det blir en dubbelmacka. Om man använder en stor polarkaka, lägg pålägg på hälften och vik ihop.
GI Tips:
Välj bröd med lågt GI (fullkornsbröd) och ta inte så mycket rödbetssallad som har högt GI. Julskinka och köttbullar har lägre GI.
Hållbarhet och förvaring:
Om mackorna plastas in håller de sig 1-2 dygn i kylskåp, men de är godast när de är så färska som möjligt eftersom brödet torkar.
låter som ett gott recept! men värt att tänka på gällande att göra det till glutenfritt är att man gjort/köpt köttbullar som är glutenfria och inte enbart byter ut brödet ;)
✏️Skrivet av Maria
Haha, sån gjorde jag när jag praktiserade på en resturang! Fast inte exakt, det var lite mer saker på den jag gjorde, ^^
✏️Skrivet av Linda
MUMS! =) den finns också i affären o köpa, men ett tips GÖR SJÄLV! =)
✏️Skrivet av Softnux
Såg jeffligt gott ut, ska upp och göra en nu :D
✏️Skrivet av emma
julmackan är otroligt god... men den hör hemma vid jul...