| Fisk och skaldjur | Förrätter | Kvällsmat | Lunch |

Räkmacka

Räkmacka eller räksmörgås

Mycket god räksmörgås med min hemgjorda remouladsås. Passar bra till förrätt! Även perfekt till lunch eller kvällsmat.

Lyxig och god macka med räkor.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 min
Portioner 4 små mackor lagom till förrätt eller 2 större mackor till lunch eller kvällsmat

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Gör egen eller köp laktosfri remouladsås. Välj laktosfritt smör till mackan.
glutenfritt Glutenfritt - Ta glutenfritt bröd.

Gör så här:

  1. Skala räkorna.

    Koka äggen hårdkokta (ca 10 min). Låt svalna. Skala äggen och skär i skivor.

  2. Skär gurkan i småbitar.

    Skär tunna skivor av brödet. Bred på lite smör.

  3. Lägg först ut äggskivorna. Bred på lite av remouladsåsen. Lägg sedan på räkor varvat med gurkbitar och mera remouladsås. Garnera med persilja.

Beskrivande bilder

Räkmacka steg 1.1
1.1. Skalade räkor.
Räkmacka steg 1.2
1.2. Kokta ägg.
Räkmacka steg 1.3
1.3. Ägg i skivor.
Räkmacka steg 2.1
2.1. Gurka i mindre bitar.
Räkmacka steg 2.2
2.2. En skiva bröd.
Räkmacka steg 2.3
2.3. Bred på smör.
Räkmacka steg 3.1
3.1. Lägg på äggskivor.
Räkmacka steg 3.2
3.2. Remouladsås och räkor.
Räkmacka steg 3.3
3.3. Gurka och remouladsås.

Vin som passar till Räkmacka

Leth Grüner Veltliner

Leth Grüner Veltliner, Vitt vin

Smak:

Till räkmackan vill du servera ett gott vitt.

Om vinet:

Omtyckt av vinskribenter är detta lättsamma vin från Weingut Leth i Österrike.

Pris / Volym:

79 kr / 750 ml

Varunummer:

4200

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

planera Planeringstips:

Går bra att förbereda: Skala räkor, koka ägg, gör eller köp remouladsås, baka eller köp bröd. Före servering gör du räkmackorna. De färdiga räkmackorna kan även förvaras i kylskåp en tid fram till servering, de klarar sig ett par timmar, det kan bli lite torrt om det står för länge så använd plastfolie i så fall.

Kommentera receptet på Räkmacka

Skriv och läs alla 9 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Nadia    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-07-20 13:01
Det är en smaksak. Sedan kanske Rhode Island är lite rinnigare än remouladsås? Men det beror kanske på vilken sort. Men man kan annars ta vilken sås man vill.
   kommentar  Skrivet av  Nadia  2013-07-18 21:30
Jag tänkte fråga om det smakar lika bra med Rhode Island sås ist för remoulad sås?
 svar  Svar till  Erik E.    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-03-04 02:31
Smaken är så klart lite olika! ;) Detta är en favorit i min familj. Bröd väljer man naturligtvis det man vill. När jag var liten åt jag alltid ljust rostat bröd. Nuförtiden vill jag gärna äta lite nyttigare. Nu när jag gjort räkmackan på senare tid så har jag gjort med egen remouladsås som jag tillverkat egen majonnäs till. Jag håller med om att persilja och dill är gott till räkor! :)

Skriv och läs alla 9 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Räkmacka är skrivet och fotat av Susanne Jarl.