Mintchoklad

mintchoklad
Mintchoklad.

Den troligtvis mest populära mintchokladen och den som jag brukar använda till bakverk är After Eight.

Man kan också smälta mörk choklad och blanda med pepparmintsolja för att göra egen mintchoklad.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

gul flagga Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Generellt gäller ju mörkare choklad desto mindre laktos. Vissa mörka sorter innehåller ändå spår av laktos. Kolla innehållsförteckningen.

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mintchoklad.

Energi: 428 kcal
Kolhydrater: 74.1 g (varav sockerarter: 64.4 g)
Protein: 2.3 g
Fett: 12.9 g (varav mättat fett: 7.4 g)
Fibrer: 2.7 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland choklad.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Ej över normal rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Vanlig choklad som smaksätts med pepparmint.

Liknande ingredienser

| Godis |


Aprikoser under minttäcke med vispgrädde och valnöt

Aprikoser under minttäcke

Enkelt, gott och lyxigt recept som är klart på 10 minuter! Aprikoser med smält mintchoklad (after eight) serverade med vispgrädde eller glass. Mums!

klocka Tid: 10 minuter
Mintchokladtårta

Mintchokladtårta

Lyxigt men enkelt recept på mintchokladtårta som är som en kladdkaka med mintsmak från After eight. Mycket god!

klocka Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer