Kommentarer till - Italiensk salladskrydda - Sida 1

"Italiensk salladskrydda är en kryddblandning som ingår i flera olika recept som du hittar här samt info om kryddan."

Vill du tillägga något? Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna en kommentar!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till christinaknutsson penna Skrivet av Susanne 2013-08-06 11:32
Tackar! Mycket intressant! Sorgligt att ingredienserna byts ut för att göra den billigare troligtvis. Är tyvärr så med mycket i mataffären.
Återkom gärna!
penna Skrivet av christinaknutsson 2013-07-24 18:31
Jo, ja - alltså... det började med att en vän ville ha mitt recept till dressing för rotfruktssallad... poängterade hur viktigt det var att enbart Kockens salladskrydda användes - ingen av de andra är god enligt mig. Sen hörde jag att den utgått...
Jag skrev till Kockens precis som du nämnde men det var idag så det tar nog ett tag...
Sen har jag letat och fått en del recept på olika siter online som jag lätt kan dela här:
Kockens Italienska Salladskrydda
Den kompletta listan är således:
Salt, socker, senapspulver, svartpeppar, vitlökspulver, oregano, dragon, basilika, timjan, lökpulver, citronsyra, vitpeppar, natriumglutamat samt cayennepeppar.

alt. I
7 tsk kockens saltkristaller
1 tsk senapsfrön
2 tsk socker
2 tsk basilika
2 tsk oregano
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk dragon
1 tsk timjan
1 tsk lökpulver
2 krm vitpeppar
2 krm cayennepeppar

alt. II
3 msk basilika
3 msk oregano
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
¼ tsk svartpeppar
¼ tsk chiliflakes

...men jag har inte hunnit att testa ngt ännu - detta är bara som hänt idag! - Jag ska kolla om jag har nån burk kvar själv också... Kockens är den bästa i köpehyllan, men den har varit bättre. Den blev plötsligt betydligt mer salt och kristallin med mkt mindre inslag av rena bladkryddor men det är ganska längesen... På Kockens site finns en Italiensk Salladskrydda som säljs i alla olika förpackningar så jag alldeles nyss, så detta kanske ska kollas mer... den kanske finns ändå!
http://www.kockensfoodservice.se/sortiment.aspx
Men jag lovar att återkomma i ämnet...
Christina
person Svar till christinaknutsson penna Skrivet av Susanne 2013-07-24 17:51
Jag vet inte mer än de ingående ingredienserna som står listade i texten. Tänk på att de är listade relativ ordning, så att ingrediensen som står först är den som det ingår mest av.

Konstigt att Kockens italienska salladskrydda utgått ur sortimentet. Det visste jag faktiskt inte, så tack för info! Santa Maria säljer också en italiensk salladskrydda men den har jag inte provat än, men förmodligen blir det den jag köper nästa gång. Men förstås skiljer sig smaken säkert, det är det som är nackdelen när man köper kryddblandningar.

Du har inte hört av dig till Kockens och frågat efter receptet? Om det nu utgått ur sortimentet kanske det inte är hemligt?

Hoppas någon vet receptet. Skriv det gärna här som en kommentar eller mejla till mig om du hittar receptet.
person Svar till Paki penna Skrivet av christinaknutsson 2013-07-24 17:05
Jag är oerhört intresserad av ett någorlunda recept till just Kockens italienska salladskrydda!
Det är den enda som jag tyckt om av de som fanns att köpa och eftersom den numera utgått ur sortiment, så får jag försöka komponera så bra som möjligt.
Tack på förhand till de som delar recept! =)
Christina
penna Skrivet av Paki 2010-07-28 12:47
Ni glömde att skriva att köpt salladskrydda innehåller även: arom, smakförstärkare E621,syra E330 samt klumpförebyggande E330. Jag kommer att ta fram eget recept på detta.
MVH
PH
  1