| Fisk och skaldjur | Huvudrätter |

Thailändsk currylax

Thailändsk currylax

Thailändsk laxfilé med röd curry.

Denna thairätt med lax smakar mycket bra och är enkel att göra. Den thailändska smaken fås med röd curry, kokosmjölk och lime. Passar både till vardag och fest.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Smörj en ugnssäker form med smör eller häll ut lite olja i botten.

    Häll i wokgrönsakerna som inte behöver tinas.

  2. Lägg laxfilén ovanpå. Det går bra både med portionsbitar av laxfilé eller i en hel bit.

    Salta.

  3. Mät upp kokosmjölk, currypasta, fiskfond, limesaft och farinsocker i en bunke. Blanda. 

  4. Häll såsen över laxen och grönsakerna.

  5. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min eller tills laxen är genomstekt.

    Servera som det är eller med t.ex. kokt ris.

Beskrivande bilder

Thailändsk currylax steg 1.1
1.1. Olja i en ugnsform.
Thailändsk currylax steg 1.2
1.2. Wokgrönsaker.
Thailändsk currylax steg 2.1
2.1. Laxfilé i bit.
Thailändsk currylax steg 2.2
2.2. Salta.
Thailändsk currylax steg 3.1
3.1. Såsen.
Thailändsk currylax steg 3.2
3.2. Blanda.
Thailändsk currylax steg 4
4. Häll över såsen.
Thailändsk currylax steg 5.1
5.1. I ugnen.
Thailändsk currylax steg 5.2
5.2. Färdigstekt lax.

Vin som passar till Thailändsk currylax

Leth Duett Riesling Veltliner

Leth Duett Riesling Veltliner, Vitt vin

Smak:

Välj vitt till laxen, gärna ett friskt Österrikiskt vin med bra syra.

Om vinet:

Frisk, fräsch och innovativ druvblend från Österrike.

Pris / Volym:

75 kr / 750 ml

Varunummer:

4587

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig bra i kylen minst 5 dygn.

Kommentera receptet på Thailändsk currylax

Skriv och läs alla 10 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Tåmas    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-03-04 20:39
Tack för bra tips! :)
   kommentar  Skrivet av  Tåmas  2012-03-04 17:41
Mitt tips är att ha lite hackad ingefära i och byta ut fiskbuljongen mot thailändsk fisksås istället för att få det smaka thai
   kommentar  Skrivet av  Marcus  2010-08-15 17:03
Står i ugnen och luktar fantastiskt...

Skriv och läs alla 10 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Thailändsk currylax är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne