| Efterrätter |

Hallonkladdkaka

hallonkladdkaka

Mycket gott och enkelt recept på hallonkladdkaka.

Mycket god och enkel kladdkaka med hallon. Jag vill verkligen rekommendera att tillsätta citronarom eller rivet skal av citron enligt receptet eftersom det ger hallonkladdkakan en extra god smak.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 40 min varav 25 min i ugnen
Portioner 8-10 bitar

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.

  2. Vispa ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Om du vill ha lite citronsmak så tillsätt citronarom eller rivet citronskal.

  3. Vispa ner vetemjölet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

  4. Häll smeten i en rund pajform ca 22 cm i diameter.

    (Beroende på vad man har för form kan den ev. behöva smörjas och bröas först.)

  5. Strö över hallonen (frysta eller tinade spelar ingen roll).

  6. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 20 minuter eller tills kakan fått lite färg.

  7. Ta ut kladdkakan från ugnen och låt svalna under bakhandduk. Den kommer då även sjunka ihop en del.

  8. Servera ljummen eller kall gärna med vispad grädde eller glass.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 hallonkladdkaka
1. Smält smöret.
instruktion steg 2 hallonkladdkaka
2. Vispa ner ägg, strösocker, vaniljsocker, ev. citron.
instruktion steg 3.1 hallonkladdkaka
3.1. Tillsätt vetemjöl.
instruktion steg 3.2 hallonkladdkaka
3.2. Vispa.
instruktion steg 4 hallonkladdkaka
4. Häll smeten i formen.
instruktion steg 5 hallonkladdkaka
5. Strö över hallon.
instruktion steg 6 hallonkladdkaka
6. Grädda i ugnen.
instruktion steg 7.1 hallonkladdkaka
7.1. Låt svalna.
instruktion steg 7.2 hallonkladdkaka
7.2. Hallonkladdkakan har svalnat.
instruktion steg 8.1 hallonkladdkaka
8.1. Servera.
instruktion steg 8.2 hallonkladdkaka
8.2. En bit hallonkladdkaka.

servera Serveringstips:

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Går bra att frysa. Håller sig minst 4 dagar i rumstemperatur och minst en vecka i kylskåp.

Kommentera receptet på Hallonkladdkaka

Skriv och läs alla 27 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Camilla    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag har alltid använt frysta hallon direkt från frysen och kakan har alltid blivit bra på utsatt tid. Har du tagit en mycket större mängd hallon än vad som är angivet i receptet? Har ugnen verkligen varit varm med över- och undervärme när du satt in kladdkakan? Har du använt en mindre form? Kul att du gillar hallonkladdkakan! :) Skriv gärna igen!
   kommentar  Skrivet av  Camilla  
Hej!
Hade samma kladdiga problem, jag ställde in kakan igen. Sammanlagt stod den i ugnen i ca 55 min, SEN var den färdig...
Min fundering kring detta var mängden hallon och att de var frysta, dvs mkt extra vätska och att det blir kylt runt hallonen och därför krävs längre gräddningstid. Nu gör jag kakan igen (med hallon och blåbär) färre bär och tinade, får se om 25 min räcker. I övrigt; SUPERGOD!
 svar  Svar till  Åsa dahl    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Det var tråkigt att höra. Om hela kakan var kladdig smet så kan den inte ha gräddats ordentligt. Var ugnen verkligen varm under hela gräddningstiden? Med både över- och undervärme? En annan sak som påverkar gräddningstid är formens storlek. Skriv gärna igen. Vad tror du det kan bero på?

Skriv och läs alla 27 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Hallonkladdkaka är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus