Pekannötter

pekannötter
Pekannötter är goda att äta som de är.

Pekannötter är frukten på trädet pekanhickory som ursprungligen växer i södra USA och Mexico. Den odlas idag även i södra Afrika och Australien.

Pekannöten innehåller mycket fett och är rik på mineraler.

En nöt väger ca 3 g. De är goda att äta som de är men är också gott som ingrediens i bakverk. Tyvärr är de ganska dyra.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pekannötter.

Energi: 686 kcal
Kolhydrater: 9 g
Protein: 9 g
Fett: 68 g (varav mättat fett: 6 g, enkelomättat fett: 40 g, fleromättat fett: 20 g)
Fibrer: 9 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I närheten av andra nötter och frön. Kan vara svåra att hitta, finns i mer välsorterade mataffärer och går att beställa på nätet.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt, ej över normal rumstemperatur. Håller sig ca 1 år som andra nötter, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 300 kr/kg

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Per 100g: omega-3 1g, omega-6 21g.

Byt ut Ersätt med:

Hasselnötter, valnötter.

Vad väger pekannötter?

1 dl 50 g
100 g 2 dl

Måttomvandla pekannötter mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Liknande ingredienser

| Nötter, frön |


pekanpaj

Pekanpaj

Ljuvligt god pekanpaj, ett frasigt pajskal fyllt med en mjuk salt kolafyllning med knapriga pekannötter. En riktigt god och lyxig dessert.

klocka Tid: ca 1,5 timme varav 20 minuters jobb

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer