Pekannötter

pekannötter
Pekannötter är goda att äta som de är.

pil Recept med Pekannötter

Pekannötter är frukten på trädet pekanhickory som ursprungligen växer i södra USA och Mexico. Den odlas idag även i södra Afrika och Australien.

Pekannöten innehåller mycket fett och är rik på mineraler.

En nöt väger ca 3 g. De är goda att äta som de är men är också gott i bakverk.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I närheten av andra nötter och frön.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt, ej över normal rumstemperatur. Håller sig ca 1 år som andra nötter, se bäst före datum.

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Per 100g: protein 10g, kolhydrater 13g, fett 72g varav mättat fett 6g, omättat fett 42g, fleromättat fett 22g, omega-3 1g, omega-6 21g.

Byt ut Ersätt med:

Hasselnötter, valnötter.

Måttomvandla pekannötter mellan vikt och volym

Konvertera pekannötter från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Nötter, frön |


pekanpaj

Pekanpaj

Ljuvligt god pekanpaj, ett frasigt pajskal fyllt med en mjuk salt kolafyllning med knapriga pekannötter. En riktigt god och lyxig dessert.

klocka Tid: ca 1,5 timme varav 20 minuters jobb