Mannagryn

Mannagryn används till gröt, välling och puddingar.
Äkta mannagryn kom ursprungligen från mannagräset. Idag förknippar vi mannagryn med små gryn som framställts av vetekornets kärna. Det går även att framställa mannagryn av durumvete.
Mannagryn innehåller gluten.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Nej
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av mannagryn.
Energi: | 351 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 72 g |
Protein: | 10 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Måttomvandla mannagryn mellan vikt och volym
Konvertera mannagryn från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Mjöl och gryn |

Mannagrynsgröt
Recept på mannagrynsgröt. Gott och enkelt till frukost! Gör i kastrull eller i mikro.
