Mannagryn

mannagryn
Mannagryn.

Mannagryn används till gröt, välling och puddingar.

Äkta mannagryn kom ursprungligen från mannagräset. Idag förknippar vi mannagryn med små gryn som framställts av vetekornets kärna. Det går även att framställa mannagryn av durumvete.

Mannagryn innehåller gluten.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mannagryn.

Energi: 351 kcal
Kolhydrater: 72 g
Protein: 10 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

semolina

Hitta Finns i affären:

Mannagryn finns bland övriga gryner i närheten av mjöl och frukostflingor.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Mannagryn förvaras torrt ej över normal rumstemperatur. Hållbarhet se förpackningen.

Byt ut Ersätt med:

Grahamsgryn.

Vad väger mannagryn?

Måttomvandla mannagryn mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Från till Visa även utländska enheter

Måttomvandla fler ingredienser.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Mjöl och gryn |


mannagrynsgröt

Mannagrynsgröt

Recept på mannagrynsgröt. Gott och enkelt till frukost! Gör i kastrull eller i mikro.

klocka Tid: 10 minuter