Jordärtskocka

jordärtskocka
Jordärtskockor.

Jordärtskockor ser ut som ojämna knotiga knölar. Den har tunt mörkt skal och vitt krispigt fruktkött. Smaken är lite nötig och söt. Ofta skalar man dem men det behövs egentligen inte, det räcker att tvätta dem noga eftersom skalet innehåller mycket nyttigt.

Jordärtskocka kan tillagas på ungefär samma sätt som potatis. Jordärtskockor kan kokas och serveras som tillbehör, gärna med en klick smör. De är även goda i gratänger eller i soppor. Jordärtskocka kan även ätas råa i råkostsallad.

Jordärtskocka odlad i Sverige brukar finnas i affärerna på hösten, vintern och våren. Övrig tid importeras jordärtskocka från Europa.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av jordärtskocka.

Energi: 69 kcal
Kolhydrater: 13 g
Protein: 2 g
Fett: 0 g
Fibrer: 5 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland grönsaker i välsorterade mataffärer.

Hållbarhet och förvaring:

Svalt. Hållbarhet ungefär som andra rotsaker, 1-3 veckor.

Pris:

ca 40 kr/kg

Ersätt med:

Potatis om de ska ugnsbakas men annars kan kronärtskockshjärtan passa bra som har liknande smak.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Rotfrukter |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest