Jordärtskocka

jordärtskocka
Jordärtskockor.

Jordärtskockor ser ut som ojämna knotiga knölar. Den har tunt mörkt skal och vitt krispigt fruktkött. Smaken är lite nötig och söt. Ofta skalar man dem men det behövs egentligen inte, det räcker att tvätta dem noga eftersom skalet innehåller mycket nyttigt.

Jordärtskocka kan tillagas på ungefär samma sätt som potatis. Jordärtskockor kan kokas och serveras som tillbehör, gärna med en klick smör. De är även goda i gratänger eller i soppor. Jordärtskocka kan även ätas råa i råkostsallad.

Jordärtskocka odlad i Sverige brukar finnas i affärerna på hösten, vintern och våren. Övrig tid importeras jordärtskocka från Europa.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av jordärtskocka.

Energi: 69 kcal
Kolhydrater: 13 g
Protein: 2 g
Fett: 0 g
Fibrer: 5 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland grönsaker i välsorterade mataffärer.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Svalt. Hållbarhet ungefär som andra rotsaker, 1-3 veckor.

Sedlar Pris:

ca 40 kr/kg

Byt ut Ersätt med:

Potatis om de ska ugnsbakas men annars kan kronärtskockshjärtan passa bra som har liknande smak.

Liknande ingredienser

| Rotfrukter |


potatis- och jordärtskocksgratäng

Potatis- och jordärtskocksgratäng

Recept på fantastiskt god potatis och jordärtskocksgratäng! En riktigt lyxig gratäng som passar att servera till t.ex. en god köttbit.

klocka Tid: 1 timme och 20 minuter varav 40 minuters jobb

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer