Jordärtskocka

Jordärtskockor ser ut som ojämna knotiga knölar. Den har tunt mörkt skal och vitt krispigt fruktkött. Smaken är lite nötig och söt. Ofta skalar man dem men det behövs egentligen inte, det räcker att tvätta dem noga eftersom skalet innehåller mycket nyttigt.
Jordärtskocka kan tillagas på ungefär samma sätt som potatis. Jordärtskockor kan kokas och serveras som tillbehör, gärna med en klick smör. De är även goda i gratänger eller i soppor. Jordärtskocka kan även ätas råa i råkostsallad.
Jordärtskocka odlad i Sverige brukar finnas i affärerna på hösten, vintern och våren. Övrig tid importeras jordärtskocka från Europa.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
| Rotfrukter |

Potatis- och jordärtskocksgratäng
Recept på fantastiskt god potatis och jordärtskocksgratäng! Enkel att göra med bilder steg för steg!
