Jordärtskocka

Recept med Jordärtskocka
Näringsvärden
Jordärtskockor ser ut som ojämna knotiga knölar. Den har tunt mörkt skal och vitt krispigt fruktkött. Smaken är lite nötig och söt. Ofta skalar man dem men det behövs egentligen inte, det räcker att tvätta dem noga eftersom skalet innehåller mycket nyttigt.
Jordärtskocka kan tillagas på ungefär samma sätt som potatis. Jordärtskockor kan kokas och serveras som tillbehör, gärna med en klick smör. De är även goda i gratänger eller i soppor. Jordärtskocka kan även ätas råa i råkostsallad.
Jordärtskocka odlad i Sverige brukar finnas i affärerna på hösten, vintern och våren. Övrig tid importeras jordärtskocka från Europa.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av jordärtskocka.
Energi: | 69 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 13 g |
Protein: | 2 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 5 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
| Rotfrukter |

Potatis- och jordärtskocksgratäng
Recept på fantastiskt god potatis och jordärtskocksgratäng! En riktigt lyxig gratäng som passar att servera till t.ex. en god köttbit.
