| Buffé | Lunch |

Sushirullar - Maki Sushi

sushirullar maki sushi

Goda sushirullar (maki sushi) med två olika fyllningar.

Att göra sin egen sushi - sushirullar (maki sushi) är enklare än man tror och man ta de ingredienser man gillar. I det här receptet har jag gjort två olika fyllningar. Mängden av de olika ingredienserna är inte jättenoga, jag har angett måttenheter, vissa i gram bara för att ha något att utgå ifrån men man behöver absolut inte stå och väga något.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: ca 1 timme men om man förbereder riset ca 20 min
Portioner 2 rullar = 2 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Sushiris:

Sushirulle med gravad lax:

Sushirulle med skinka:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Sushirullen med gravad lax är laktosfri. (Guacamole kan innehålla laktos.)
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Välj en vegetarisk fyllning. Ersätt gravad lax och skinka med något vegetariskt du gillar.

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

    Sushiris:

  1. Skölj riset noggrant i kallt vatten i en sil och låt rinna av.

    Häll sedan riset i en skål och häll på nytt kallt vatten så riset täcks. Låt stå 20 minuter.

  2. Skölj riset igen i en sil och låt rinna av.

    Häll riset i en kastrull och häll på vatten.

    Låt koka upp. Sänk värmen till lägsta och lägg på ett lock. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.

  3. Ta bort kastrullen från värmen och låt riset svalna till rumstemperatur.

    Blanda risvinäger med strösocker, rör tills sockret lösts upp. Blanda sedan detta med riset.

  4. Lägg ett noriblad med den blanka sidan nedåt på bambumattan.

    Bred ut riset i ett ungefär 1 cm tjock lager. Spara några centimeter i toppen.

  5. Sushirulle med gravad lax:

  6. Bred ut majonnäs på riset.

    Strimla lax och gurka och fördela ovanpå majonnäsen.

    Fördela ev. färskriven pepparrot.

  7. Sushirulle med rökt skinka:

  8. Bred ut guacamole på riset.

    Strimla skinka och paprika och fördela ovanpå.

  9. Rulla ihop varje rulle med hjälp av bambumattan. Tryck ordentligt så att fyllningen kommer in i ordentligt och så att rullen pressas ihop (så att det inte blir en massa luft i rullen).

    Fukta den sparade biten av noribladet med lite vatten. Rulla hårt med försiktigt ihop hela rullen med hjälp av bambumatta. Rullen ska bli rund och innehållet ska vara ihop-pressat däri.

  10. Skär sushirullarna i skivor.

    Servera med japansk soja, inlagd ingefära (gari) och wasabi.

Beskrivande bilder

skölj sushiris i en sil
1.1. Skölj sushiris i en sil.
sushiriset i en skål med kallt vatten
1.2. Sushiriset i en skål med kallt vatten.
avrunnet sushiris i kastrull
2.1. Avrunnet sushiris i kastrull.
sushiris och vatten i kastrull
2.2. Sushiris och vatten i kastrull.
färdigkokt sushiris
3.1. Färdigkokt sushiris.
risvinäger och strösocker
3.2. Risvinäger och strösocker.
sushiriset är klart
3.3. Sushiriset är klart.
noriblad på bambumatta
4.1. Noriblad på bambumatta.
sushiris fördelat på noriblad
4.2. Sushiris fördelat på noribladet.
utbredd majonnäs
5.1. Utbredd majonnäs.
gravad lax fördelad
5.2. Gravad lax fördelad.
gurka fördelad
5.3. Gurka fördelad.
sushirulle med guacamole
6.1. Sushirulle med guacamole.
skinka och paprika som fyllning
6.2. Skinka och paprika som fyllning.
tryck ihop sushirullen med bambumattan
7.1. Tryck ihop sushirullen med bambumattan.
en ihoprullad sushirulle
7.2. En ihoprullad sushirulle.
sushirulle med gravad lax i skivor
8.1. Sushirulle med gravad lax i skivor.
sushirulle med skinka i skivor
8.2. Sushirulle med skinka i skivor.

planera Planeringstips:

Sushiriset kan göras flera dagar i förväg och förvaras i kylskåp. Vill man använda hemgjord majonnäs eller guacamole i fyllningen så kan även dessa göras i förväg och förvaras i kylskåp.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara sushibitarna i kylskåp. Är godast färska men håller sig åtminstone några dagar i kylskåp.

Kommentera receptet på Sushirullar - Maki Sushi

Skriv en kommentar

Se även dessa recept

Receptet på Sushirullar - Maki Sushi är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus