Ruccola

ruccola
Ruccola, en sorts sallad med pepprig smak.

Ruccola är sorts sallad med ganska pepprig smak som påminner om rädisa.

Eftersom ruccolan har en så pass stark smak så kan det i en sallad vara gott att blanda ruccola med annan sorts sallad med mer neutral smak.

Ruccola odlades tidigare i Sverige och kallades då senapskål. Sedan föll den i glömska men återkom sedan för ett antal år sedan via italienska mattrender och nu odlas den igen i Sverige och kallas rucola.

Ruccola som vi hittar i affären kan dels vara rucola som på latin heter eruca sativa, men det kan också vara roquette som ibland marknadsförs som ruccola.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

rucola

Hitta Finns i affären:

I grönsaksdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Några dagar i kylskåp.

Byt ut Ersätt med:

Annan sallad.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Grönsaker |