Ruccola

ruccola
Ruccola, en sorts sallad med pepprig smak.

Ruccola är sorts sallad med ganska pepprig smak som påminner om rädisa.

Eftersom ruccolan har en så pass stark smak så kan det i en sallad vara gott att blanda ruccola med annan sorts sallad med mer neutral smak.

Ruccola odlades tidigare i Sverige och kallades då senapskål. Sedan föll den i glömska men återkom sedan för ett antal år sedan via italienska mattrender och nu odlas den igen i Sverige och kallas rucola.

Ruccola som vi hittar i affären kan dels vara rucola som på latin heter eruca sativa, men det kan också vara roquette som ibland marknadsförs som ruccola.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ruccola.

Energi: 28 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 3 g
Fett: 1 g
Fibrer: 2 g

Tips och info

Engelskt namn:

rucola

Finns i affären:

I grönsaksdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Några dagar i kylskåp.

Ersätt med:

Annan sallad.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Grönsaker |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest