Krossat linfrö

krossade linfrön
krossade linfrön

Linfrö är fröet från en ettårig ört med blå blommor. Linfrö är rik på fibrer och fleromättat fett.

Linfrö är giftigt i ganska små mängder

Linfrö innehåller vätecyanidproducerande glykosider som kan vara direkt farligt vid för hög konsumtion.

Hela frön ger mindre mängder cyanid än krossade linfrö.

Rekommenderat maxintag per dag och person är 1-2 matskedar hela linfrö.

Där "råa" hela linfrön avses. Användningen av hela linfrön syftar mest på dess laxerande verkan.

Vid gräddning av bröd med krossat linfrö verkar cyanidinnehållet reduceras.

Läs alla svar från Livsmedelsverket.

Slutsatsen jag drar är att endast äta krossade linfrön i bröd som är gräddat.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

ground flaxseed

Hitta Finns i affären:

Krossade linfrö finns tillsammans med andra fröer i närheten av olika mjölsorter.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Krossat linfrö förvaras torrt och i rumstemperatur. Hållbarhet se förpackningen.

Byt ut Ersätt med:

Hela linfrön, psylliumfrön, sesamfrön, vallmofrön.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Nötter, frön |


relaterade artiklar Läs gärna: