Granatäpple innehåller granatäppelkärnor vilket är det som man äter av granatäpplet. Resten av frukten består av skal och skiljeväggar mellan kärnorna som slängs.
Vill bara tipsa om hur man enkelt får ut kärnorna ur granatäpplet utan att stänka ner köket. Skär granatäpplet i två delar. Håll den ena halvan ner i en 3-literspåse med kärnorna neråt. Banka med en slev eller liknande på skalet, så att kärnorna lossnar och faller ner i påsen. Akta fingrarna bara :-)
webmaster
Svar till
Elliot Blixt
️ Skrivet av Susanne
Granatäpple är ju gott i t.ex. sallader både sådana grönsakssallader och lite mer matiga med pasta, bulgur eller liknande. Det är också gott som tillbehör eller garnering till olika bakverk. Jag har faktiskt inga specifika recept med granatäpple (än). Jag får jobba på det! ;) Kul att du gillar min receptsida! :)
️ Skrivet av Elliot Blixt
Hej! Kan du något recept på något annat med granat äpple?:)
PS. Bra sida:)